Afbeelding
Foto: Eijerkamp

De 5 bankentrends voor in jouw woonkamer

26 oktober 2021 om 15:28 Partnercontent

Het is één van de meest aanwezige items in je interieur en misschien zelfs wel de plek in de woonruimte waar je de meeste tijd doorbrengt: de bank. Dan zit je er natuurlijk graag comfortabel, stijlvol en gezellig bij. Van royale u-bank tot organische bank en van speelse elementenbank tot XXL plofbank: dit zijn de bankentrends van 2021/2022. Live te zien in de gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. En gezien op tv!

Bankentrend 1: de u-bank met zitplaatsen voor het hele gezin

Als je op zoek bent naar een bank waarop je met het hele gezin comfortabel kunt relaxen, dan biedt een u-bank uitkomst! De u-bank is eigenlijk een XXL versie van de welbekende hoekbank, maar dan met aan weerszijden een hoek. Zo heb je extra veel zitruimte en hoeft niemand in te leveren op zitcomfort. Een bank in u-vorm kan best groot en aanwezig zijn, door zitelementen af te wisselen met bijvoorbeeld een tafel of elementen zonder rugleuning maak je ‘m luchtig en behoud je het ruimtelijke gevoel in je woonkamer.

Bankentrend 2: speelse elementenbank 

Less is more, maar niet als je kiest voor een elementenbank! Hoe meer verschillende elementen, des te groter de mogelijkheden zijn. Combineer elementen met en zonder rugleuning met elkaar voor een speelse opstelling of maak een combinatie van strakke rechthoekige elementen met speelse ronde vormen voor verzachting. Ook fijn: ziet je partner ’t liefst een leren bank in jullie interieur, maar gaat jouw voorkeur naar een exemplaar in stof? Op een elementenbank geniet je van allebei. Door de verschillende elementen te stofferen in diverse kleuren of materialen krijgt de bank een unieke uitstraling.

Bankentrend 3: organische bank met verschillende functies

Helemaal on trend ben je met de woontrend van 2022: de organische zitbank. Een fijne, zachte tegenhanger in de woonkamer die vaak vierkant of rechthoekig is en waarin strakke lijnen de boventoon voeren. De rondingen van de organische bank doorbreken deze strakke vormen en maken de indeling speels en uitnodigend. In vtwonen Stijl Studio Slow Living vervult de s-vormige bank zelfs twee functies: door de losse elementen gespiegeld tegen elkaar te plaatsen geniet je aan de ene kant in stilte van een goed boek, terwijl de andere helft van de bank zicht heeft op de televisie.

Bankentrend 4: Een lazy plofbank in luchtige linnenlook

Niets fijner dan op een koude winterdag heerlijk te ontspannen met je favoriete serie. Dit woonseizoen is de plofbank terug van weggeweest. Een diepe zit in combinatie met grote, losse zitkussens geven het ultieme loungegevoel. We stofferen ‘m in een luchtige linnenlook stof met een subtiele glans, zo oogt je bank chique en niet te pompeus. Tip: door een bank te kiezen met een rol aan de achterzijde van de rugkussens, blijven deze goed op zijn plek. Zo heb je geen gedoe met schuivende kussens en hoef je ze minder vaak op te schudden.

Bankentrend 5: een blikvanger in trendkleur kobaltblauw

Je kunt er in 2022 niet omheen: trendkleur kobaltblauw. Een verfrissende felle blauwtint waarmee je in een handomdraai een statement maakt in de woonruimte. Toon lef en stoffeer je nieuwe bank in een aaibare kobaltblauwe velours, net als in vtwonen Stijl Studio Marrakech Mood. Door deze blauwe tint te combineren met warme kleuren als terracotta, cognac en natuurlijke materialen als leer en hout creëer je warmte en een fijne eclectische mix van kleuren en materialen.

Alle bankentrends ontdekken en jouw favoriet uitproberen?

Kom proefzitten en ontdek alle bankentrends van 2021/2022 in de 8 gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl en ieder budget.

advertentie
advertentie