Afbeelding
Foto door form PxHere

Welke producten zijn er als het gaat om haarverzorging?

6 oktober 2020 om 07:27 Partnercontent

Om je haar er gezond en stralend uit te laten zien, is haarverzorging met de juiste producten belangrijk. Er zijn allerlei soorten haarproducten beschikbaar om je haar goed te verzorgen. Daarbij is er zelfs onderscheid te maken naar het haartype. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je haartype is, zoals droog haar, vet haar of beschadigd haar. Vervolgens is het mogelijk om de juiste producten te kiezen voor je haarverzorging. Bijvoorbeeld de juiste shampoo, conditioner en haarmasker.

Shampoo

Er zijn voor de basis van haarverzorging meerdere producten beschikbaar van uiteenlopende merken. Bijvoorbeeld van Kerastase dat een compleet aanbod met haarverzorgingsproducten biedt. Een shampoo is belangrijk om je haar mee te wassen en van stof en vuil te ontdoen, zoals Kerastase shampoo. Het gebruik van shampoo zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan. De werkzame stoffen uit de shampoo dringen hierdoor binnen in het haar. Er zijn allerlei soorten shampoos verkrijgbaar, zoals voor droog en beschadigd haar net als voor dun haar of voor krullend haar.

Conditioner

Een conditioner is eveneens een product dat aan de basis ligt van een goede haarverzorging. Een conditioner zorgt voor een goede voeding van het haar en laat de haarschubben weer sluiten. Bovendien komt er een extra beschermend laagje om je haren. Er zijn conditioners die de werking van shampoo ondersteunen en er zijn conditioners die je haar van extra voeding voorzien. Een variant op dit product is de crèmespoeling die net even wat lichter is. Een crèmespoeling is onder meer ideaal om te gebruiken als je vaak klitten in je haar hebt.

Haarmasker

Op het gebied van haarverzorging is een haarmasker een product dat net als een conditioner een verzorgende werking heeft. Er is echter wel een verschil. Zo bevat een haarmasker minder water en is het product geconcentreerder. Je hoeft een haarmasker niet zo vaak te gebruiken als een conditioner. Het is voldoende om je haar eenmaal per week te verzorgen met een haarmasker. In het verlengde van haarmaskers die je aanbrengt en weer uitspoelt, zijn er ook zogenoemde leave-in producten beschikbaar. Deze breng je aan als een conditioner, maar laat je gewoon zitten. Een leave-in hoef je dan ook niet uit te wassen. Het is een product dat eenvoudig op je handdoekdroge haar is te sprayen. Meer hoef je niet te doen. Met bovenstaande producten heb je alles in huis voor een perfecte haarverzorging.

advertentie
advertentie