Afbeelding
Tuinafscheiding

Wat zijn de opties in tuinafscheidingen?

29 juli 2020 om 16:41 Partnercontent

Voor het afschermen van de tuin zijn tal van omheiningen te bedenken. Schuttingen zijn te maken van allerlei materialen. Een natuurlijke schutting als een haag, een schutting van geïmpregneerde schuttingplanken of Douglas planken, maar ook een schutting in de vorm van een stenen muur zijn enkele mogelijkheden. Ieder woonsituatie vraagt om zijn eigen passende afscheiding. Het is maar net wat uw persoonlijke smaak is. In dit artikel inspireren we u met diverse soorten materialen voor uw omheining, van rabatdelen en schaaldelen tot een omheining van afrasterpalen of gaasschermen.  

Een schutting van rabatdelen 

Rabatdelen zijn niet alleen geschikt als gevelbekleding van een woning, blokhut en terrasoverkapping. Ze zijn ook prima te gebruiken als schuttingplanken. Rabatdelen schuift u eenvoudig in elkaar, wat meteen ook het belangrijkste voordeel is. Zo creëert u in no-time een dichte wand met als resultaat meer privacy. Doordat de planken in elkaar vallen door veer-en-groef-verbinding, krijgt water geen kans om ertussen te kruipen. En het maakt niet uit of u de planken horizontaal of verticaal monteert. Het kan allebei. Rabatdelen zijn verkrijgbaar in meerdere houtsoorten, afwerkingen, lengten, diktematen. Er is altijd wel een type plank die past bij uw smaak en wensen.

Natuurlijke omheining met afrasterpalen

Een natuurlijk ogende en sterke omheining creëren? Dan zijn weidepalen wellicht wat u zoekt . Weidepalen of afrasterpalen worden veel gebruikt bij het omheinen van een dierenweide, moestuin of een stuk land. U kunt kiezen voor hardhouten weidepalen vanwege hun duurzaamheid. Deze palen zijn geïmpregneerd of behandeld met een creosootolie en zijn daardoor extra sterk. Ze zijn verkrijgbaar in tal van lengtematen, met en zonder punt, rond, halfrond, geschild of gefreesd. Leent uw perceel zich voor weidepalen? Dan is dit zeker een eigentijdse toevoeging aan uw erf. Hiermee maakt u een tuinafscheiding die stevig is, veilig is voor uw terrein, omgeving en dieren én waar u lang profijt van heeft.

Een grillige schutting of gevel 

Wie iets anders wil dan de populaire robuuste, strakke schutting van zwart Zweeds Rabat of potdekselplanken in combinatie met Douglas palen, gaat voor een schutting van schaaldelen. Dit zijn fijnbezaagde ruwe schorsplanken van Douglas hout. Uw tuinafscheiding krijgt een landelijke en robuuste uitstraling door de grillige lijnen van de schorsrand. Schaaldelen zijn zowel geïmpregneerd als niet-geïmpregneerd te verkrijgen. Uiteraard kunt u met deze delen een blokhut bekleden voor het creëren van een echt natuurgevoel in uw tuin.

Gaasscherm biedt mogelijkheden

Iet heel anders is een erfafscheiding van gegalvaniseerde gaasschermen. Om de gaasschermen te monteren heeft u wel houten tuinpalen nodig. Hiermee geeft u de tuin op een snelle en voordelige manier een nieuwe look. Het leuke aan deze tuinschermen is dat u daar rankende klimplanten – zoals kamperfoelie en clematis - tegenaan kunt laten groeien. Gaat u voorkeur uit naar een groene schutting? Dan zijn gaasschermen een optie. De gaasschermen zijn verkrijgbaar in twee breedtematen. U kunt er dus ook voor kiezen om uw houten schutting te onderbreken met een gaasscherm naar keuze.

advertentie
advertentie