Afbeelding
Kantoortuin

Top 5 ergernissen van werken op kantoor

25 mei 2020 om 15:17 Partnercontent

In plaats van elke dag naar kantoor werken nu veel mensen thuis. Fijn in de eerste weken, maar ook wel een beetje saai en niet altijd even efficiënt. Naarmate verplicht thuis werken langer duurt groeit het verlangen terug te gaan naar kantoor! Maar vergeet niet, werken op kantoor brengt voor veel mensen de nodige ergernissen mee. De afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken zal een prima middenweg zijn. Wat waren ook alweer die dingen waar men zich het meeste aan ergert op kantoor? En die je nu helemaal niet mist?

Herrie in de kantoortuin

Wie in een kantoortuin werkt heeft er ongetwijfeld wel eens mee te maken. Collega´s die net iets te luid bellen, een groepje dat luidruchtig staat te kletsen of een telefoon die steeds afgaat. Ondanks ruimtescheiders, geluid isolerende wanden en andere oplossingen, zorgt de kantoortuin voor snel afleiding en meer minder geconcentreerd werken. Natuurlijk zijn er ook voordelen, zoals meer direct contact met collega´s en het is makkelijker op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op diverse vlakken.

Koffie ergernissen

Een kopje koffie roept de associatie op met genieten en gezelligheid. Toch is koffie op kantoor ook goed voor vele ergernissen. Vieze kopjes op het aanrecht, collega´s die te lang bij het koffieapparaat staan kletsen, slappe koffie of een apparaat dat zo traag is dat er altijd een rij ontstaat. Gelukkig is een deel van dit soort zaken op te lossen met een beetje goede wil en de juiste apparatuur. Tegenwoordig hebben veel bedrijven een instant koffiemachine die binnen no time uitstekende koffie maakt. Zonder lange wachtrij is even bijkletsen en koffie halen bij het koffieapparaat een stuk aangenamer.

Te koud of te warm 

Veel kantoorgebouwen hebben een automatische klimaatregeling met verwarming in de winter en airconditioning in de zomer. Dit werkt misschien goed voor een deel van de mensen, maar klachten over te koud of te warm zijn in veel kantoren aan de orde van de dag. Dit geldt des te meer als er temperatuurverschillen binnen het gebouw zijn, zoals de zonkant of de schaduwkant van een gebouw, of de kantine die altijd heet is.  Ook als je net bij de ventilatie van de airconditioning zit, kan het behoorlijk tochten.

Reistijd

Werken op kantoor brengt voor de meeste mensen ook een stukje reizen met zich mee. Files, volle treinen, nat worden op de fiets en natuurlijk de verloren tijd van heen en terugweg. Ook het halen van afspraken of op tijd terug zijn voor de kinderen zijn zaken die de woon-werk logistiek soms uitdagend maken, waar je met thuiswerken geen last van hebt! Dat scheelt een hoop stress. 

Dit zijn slechts de belangrijkste ergernissen die uit verschillende onderzoeken naar voren komen. Ongetwijfeld zijn er nog veel meer! Hoe dan ook zullen veel mensen toch blij zijn als ze binnenkort weer naar kantoor mogen. Immers, de hele week thuis zitten zonder de gezelligheid van de collega´s en met kinderen die geconcentreerd werken moeilijk maken is ook niet ideaal!

advertentie
advertentie