Alles voor een veilig sportklimaat
Alles voor een veilig sportklimaat Stichting Wijksport

Sportcafé: Veilig Sportklimaat

9 mei 2023 om 08:45 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 22 mei vindt op Sportpark Mariënhoeve de workshop ‘Veilig Sportklimaat’ plaats in combinatie met de toneelvoorstelling ‘t Is Stil Aan de Overkant van STOOK Producties. Het sportcafé is bedoeld voor bestuursleden, trainers en coaches van (sport)verenigingen, directieleden en (vak)docenten van scholen. Deze avond worden de deelnemers meegenomen en geïnspireerd in het onderwerp LHBTIQ+ acceptatie, racisme en discriminatie en veilig sportklimaat.

Tijdens deze avond is er aandacht voor en kennisoverdracht over LHBTIQ+ in de sport, diversiteit en het ervaren wat een veilig (sport)klimaat betekent en welke rol je als vereniging/aanbieder hierin hebt of kunt hebben. Het thema wordt op een persoonlijke en respectvolle manier met elkaar besproken. Ook ontvang je handvatten hoe je binnen jouw vereniging/school hiermee (verder)  aan de slag kunt gaan.

PROGRAMMA De inloop is vanaf 18.45 uur met koffie en thee. Na het welkomstwoord om 19.00 uur volgt het Mulier Instituut. Om 19.30 uur is het tijd voor de theatervoorstelling in combinatie met de workshop. De avond wordt rond 21.30 uur met een borrel afgesloten.

AANMELDEN Tot en met woensdag 17 mei is inschrijven mogelijk via het online aanmeldformulier of neem contact op met buurtsportcoach Roben Schenk Roben@stichtingwijksport.nl voor meer informatie. Stimuleer binnen de vereniging vooral meerdere bestuursleden en trainers/coaches om zich in te schrijven. Zo wordt de opgedane kennis binnen de vereniging beter geborgd.

Deze avond wordt gefinancierd en mede mogelijk gemaakt door de Regenboorgwerkgroep, de kerngroep (Wij(k) Gezond!, de John Blankenstein Foundation en Stichting Wijksport

advertentie
advertentie