De dag gezond beginnen
De dag gezond beginnen Stichting Binding

Bewegen voor ouderen bij Stichting Binding

26 januari 2023 om 09:30 Overig

Begin de dag gezond en fit


WIJK BIJ DUURSTEDE Bij de beweeggroepen van Stichting Binding in alle kernen is ruimte voor nieuwe deelnemers. Inwoners die hun dag willen beginnen met een uurtje lekker bewegen en benieuwd zijn, of deze beweeglessen wat voor hun is, kunnen zich nu aanmelden voor twee proeflessen.

Al sinds jaar en dag zet Stichting Binding beweegcoach Teunie Emons in om ouderen aan het sporten te krijgen. In Wijk bij Duurstede zijn de lessen in het E&E Gasthuis, maar ook in Cothen (bij SVF) en Langbroek (Dorpshuis De Toekomst) gaat zij wekelijks langs. Emons: „Wij bewegen op muziek en doen oefeningen op matjes, zodat het hele lichaam een door smeer beurt krijgt. Alle spieren doen mee, en ons motto is niets hoeft, alles mag. Als deelnemers door een blessure de ene oefening niet kunnen, stappen ze even uit en sluiten ze bij de volgende weer aan.”

De lessen zijn allemaal bewust altijd in de ochtend gepland. „Om zo lekker de dag bewegend te starten. Na de les staat de koffie of thee klaar en zo wordt het een gezonde en gezellige ochtend. Bewegen is goed en samen maken we het gezellig. Deelnemers vanaf 55 jaar zijn van harte welkom,” zo legt Emons uit.

Voor inwoners die belangstelling hebben om deel te nemen, stelt Stichting Binding de lessen nu twee keer open: zij kunnen gratis twee keer mee komen doen. In Het E&E Gasthuis gaat het om twee groepen die altijd op donderdag bewegen. De eerste groep is van 8.30 uur tot 9.15 uur en de tweede groep van 9.30 uur tot 10.15 uur. In Cothen gaan de deelnemers op maandag tussen 9.30 uur en 10.15 uur aan de slag. En in Langbroek heeft de groep plaats op woensdagochtend vanaf 9.15 uur.

Wie interesse heeft voor twee proeflessen van zich opgeven bij Stichting Binding. Dat kan door te bellen naar telefoonnummer 473070, of door te mailen naar info@stichting-binding.nl.

advertentie
advertentie