Het winnende team - Windroos 1
Het winnende team - Windroos 1 André-Jan Douwes

Windroos 1 wint de Louis Hijweegen schaakwisselbeker 2022

15 november 2022 om 08:57 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdagmiddag 4 november 2022 vond het schaaktoernooi voor de basisscholen van de gemeente Wijk bij Duurstede plaats. Ook dit jaar waren we te gast in het Woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Helaas hebben enkele scholen niet meegedaan. Er waren wel 16 enthousiaste schakers/sters van de Windroos en de Werkschuit aanwezig. Het werd een spannende en gezellige middag. Twee schakers van de Windroos kwamen uit Oekraïne.

De uitslag: 1e plaats Windroos 1, 2e plaats Windroos 2, 3e plaats Werkschuit 1

Topscorer werd Imre van der Veen van het team Windroos 1. Hij won 5 partijen en speelde eenmaal remise. Windroos 1 mag nu meedoen met het provinciale school schaaktoernooi. Dit zal plaatsvinden in maart 2023 in Maarssen.

Windroos 1 heeft hiermee ook de Louis Hijweegen wisselbeker gewonnen. Na Jo Spanjer was Louis jarenlang de organisator en inspirator van de schaak- en damtoernooien. Het is 10 jaar geleden dat Louis is overleden en ter nagedachtenis stonden er een foto en bloemen op de organisatietafel. De beker werd uitgereikt door Raf de Jong, de kleinzoon van Louis.

Schaakclub De Doredenkers uit Wijk bij Duurstede geeft ondersteuning aan het schaaktoernooi. Elke dinsdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur is er jeugdschaken. (Zie ook de website van de schaakclub).

Het volgende toernooi is het damtoernooi voor de groepen 5 en 6 op vrijdagmiddag 18 november. Het Damtoernooi voor de groepen 7 en 8 is op vrijdagmiddag 2 december.

De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door Zanskar training en consultancy van Jaap de Graaf, Ankie Meutgeert Fotografie, Fietsdomein van Henk en Mirjam van Dijk, Geco verhuurbedrijf van Pieter van Doorn, Makelaarskantoor Patty van Rooijen, Stichting Binding en De Schieter Sportprijzen Soesterberg van Ed Soesbergen.

advertentie
advertentie