Filmhuis Calypso Corsage

12 november 2022 om 13:30 Overig Deel je nieuws

Filmhuis Calypso  Corsage

De Oostenrijkse keizerin Sissi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. De rusteloze Sissi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset als de muren van het paleis, die steeds dichter op haar afkomen.

Corsage vertelt het leven van keizerin Sissi op een andere manier dan in de bekende Heimatfilms met Romy Schneider. Op ingenieuze, bijna anachronistische manier wordt het een verhaal over ontsnappen uit een keurslijf en vechten voor je vrijheid, in een tijd dat dit voor vrouwen niet gebruikelijk was. Een prachtig vormgegeven kostuumfilm van deze tijd! De geweldige vertolking van Sissi door Vicky Krieps werd in Cannes beloond met de prijs voor beste actrice.

Dinsdag 22 november om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via www.calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie