Gezellig rondsnuffelen op de Herfstmarkt
Gezellig rondsnuffelen op de Herfstmarkt Jan de Jong

Het mag weer! 22 oktober 2022 Herfstmarkt in Amerongen

7 oktober 2022 om 10:06 Overig Deel je nieuws

Na twee jaar door corona afwezig te zijn geweest, mogen we dit jaar gelukkig weer onze Herfstmarkt organiseren. De Herfstmarkt in Amerongen is voor iedereen altijd weer een feest. Jong en oud kan deelnemen aan een leuke Herfstworkshop. Wandelaars kunnen in de prachtige bossen van Amerongen mee met een gids voor een mooie Herfstwandeling en wie weet kunt u ook nog een klein rondje meerijden met onze splinternieuwe Bosboemel. 

Men kan proeven van vers gemaakte pompoensoep en ook de zelfgebakken speltpannenkoeken zullen niet ontbreken! Het gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen Maallust, dit meel is samen met vele andere soorten deze dag ook te koop. Bezoekers kunnen kennis maken met vilt- en wolbewerking. Kinderen kunnen broodjes bakken boven houtskool of lekker knutselen tijdens een ouder/kind workshop en er is een heuse kinderboerderij, veilig omheind door een landelijk schapenhekwerk. Natuurlijk zijn ook de stands met schapenwol en kleding weer van de partij. Er zijn fruitbomen, pompoenen en kalebassen, alles wat op de markt wordt aangeboden is op één of andere manier natuur gerelateerd. Er zal sfeervolle live-muziek klinken, dus al met al wordt het weer een gezellig geheel! Kortom, er is veel te zien en te beleven, te veel om op te noemen! U kunt deze dag heerlijk rondsnuffelen, kijken en proeven bij ruim 25 kramen gevuld met natuurproducten als chutney, fruit en producten van geitenmelk, maar ook uit natuurlijke materialen vervaardigde sieraden zullen te koop worden aangeboden.

De markt is grotendeels overdekt en vindt plaats in en rond de Tabaksschuren van Utrechts Landschap/Amerongse Bos. De toegang is gratis, u bent van harte welkom op zaterdag 22 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op de Veenseweg 8 te Amerongen. Gratis parkeergelegenheid is er voldoende bij Sportpark De Burgwal, vandaar is het een paar minuten lopen naar de Herfstmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie