Bestuurslid Sarida van der Meer en voorzitter Henk Muis van de EigenWijkse Energie Coöperatie voor de EnergieWinkel waar je o,a, terecht kunt voor de groenste energie van Nederland.
Bestuurslid Sarida van der Meer en voorzitter Henk Muis van de EigenWijkse Energie Coöperatie voor de EnergieWinkel waar je o,a, terecht kunt voor de groenste energie van Nederland. EWEC

EigenWijkse groenste van Nederland

21 november 2020 om 10:04 Overig

WIJK BIJ DUURESTEDE 

Voor het 6de jaar op rij is het om| nieuwe energie collectief, bestaande uit de EigenWijkse Energie Coöperatie en 49 andere lokale energiecoöperaties, uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. Dat maken de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu bekend in de Stroomranking 2020. Het collectief laat daarmee veel grote leveranciers achter zich door uitsluitend groene energie op lokaal niveau in Nederland op te wekken.

De EigenWijkse scoort met het collectief opnieuw het rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. Daarmee bewijzen inwoners dat zij zelf de motor zijn van de energietransitie. ,,Het is toch geweldig dat we met onze eigen bronnen, eigen mensen en eigen geld de groenste stroom van Nederland aanbieden. En dan ook nog tegen een concurrerend tarief”, zegt Henk Muis, bestuursvoorzitter van de EigenWijkse.  ,,Hier geen dure auto’s voor de deur, want de winst investeren we weer in onze eigen gemeenschap. Zo maken we Wijk bij Duurstede en omstreken stukje bij beetje steeds duurzamer”.

Zo heeft de EigenWijkse Energie Coöperatie de afgelopen jaren zonnepanelen op daken van een steenfabriek gelegd. Dat is gelukt met investeringen van leden, SDE+ subsidie en leningen bij onder meer het Energiefonds Utrecht.

ECHT GROENE ENERGIE VOOR IEDEREEN BEREIKBAAR Omdat de EigenWijkse een coöperatie is, werkt het totaal anders dan bij de traditionele leveranciers. Dit wordt nu steeds bekender bij het grote publiek. ,,We hebben maar één gezamenlijk doel: meer duurzame energie voor een betere toekomst en lagere prijzen voor al onze klanten, zodat iedereen mee kan doen. Daar hoort geen dure sponsoring bij of een tijdelijke kortingsactie die alleen voor nieuwe klanten geldt”, aldus Muis.

VERGELIJKEN De EigenWijkse adviseert om als je energiecontract afloopt niet alleen de bekende energievergelijkers te raadplegen maar ook de overstaptool van de EigenWijkse te checken. Of kom naar de EnergieWinkel aan de Steenstraat voor advies op maat door een van de vrijwilligers. Verrast dat je goedkoper uit bent? Het omcollectief scoort bijna altijd beter dan de energiereuzen, ook zonder welkomstbonus. En op duurzaamheid dus altijd. ewec.nl

,,De EigenWijkse Energie Coöperatie is geworteld in de lokale gemeenschap. Samen investeren we in duurzame energieprojecten in Wijk bij Duurstede en omgeving, zoals zonnedaken. Daarnaast leveren we energie aan onze klanten: groen, betrouwbaar en betaalbaar. De winst investeren we weer volledig in nieuwe 100% groene, lokale energieprojecten. In De EnergieWinkel adviseren wij daarnaast inwoners op het gebied van energie en duurzaamheid. Ons advies is gratis en voor iedereen toegankelijk.”

advertentie
advertentie