Vincent Feenstra en Vincent Herfkens, de organisatoren van Maizjkpop
Vincent Feenstra en Vincent Herfkens, de organisatoren van Maizjkpop Ali van Vemde

Mazijkpop op 16 juli

5 juli 2022 om 09:12 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Na de nodige beperkingen vorig jaar, mag Mazijkpop dit jaar weer volop bezoekers ontvangen. De organisatie en de vrijwilligers zijn er klaar voor en ook de bands kijken er naar uit om hier te mogen spelen. Mocht dan ook het weer nog meewerken, dan belooft het een fantastisch muziekfeest te worden.

door Ali van Vemde

Organisatoren Vincent Feenstra en Vincent Herfkens zijn er blij mee. „Wat Mazijkpop zo uniek maakt is dat het nog steeds gratis toegankelijk is en dat willen we heel graag zo houden. Met onze vaste groep vrijwilligers weten we er ieder jaar weer een mooi feest van te maken. Blij zijn we ook met onze sponsors, waaronder hoofdfestivalsponsor Paco Klein optiek en trouwe sponsor autobedrijf Verbeek.” Dit jaar is de inloop weer vrij en mogen de bezoekers zonder extra regels het terrein op. Feenstra: „Wat wel anders is dan voorgaande jaren, is dat de ingang van ‘t Hoff wordt afgesloten. Het festivalterrein is te bereiken via de Peperstraat of Volderstraat. Vorig jaar mochten er maar 750 mensen het festival bezoeken in verband met de coronamaatregelen, dit jaar hoopt de organisatie weer op veel meer bezoekers.

MUZIEK VOOR IEDEREEN Dit jaar zullen zeven bands op het podium staan. Verschillende muziekstijlen passeren de revue. Enkele van de bands komen uit de regio. Er zijn covers te horen, maar ook eigen werk, rock en pop, bluesmuziek en een tribute band. Jong en oud zullen zich uitstekend vermaken. ‘Basic Station’ trapt Mazijkpop af om 15.00 uur. Deze band uit de regio zorgt al direct voor een lekkere sfeer met hun blues met een randje rock. Rond 16.15 uur volgt poppy, iets vlottere muziek van ‘Sweet Sparkling Cider’. Deze band speelt eigen nummers en komt uit de regio Utrecht. Om 17.30 uur is het tijd voor ‘Stone Edge’, een band uit de regio Elst. De liefhebbers van ‘Dire Straits’ zullen niet worden teleurgesteld. Ook deze band speelt eigen nummers. Rond etenstijd is het tijd voor iets rustiger muziek. Om 18.45 uur staat ‘I am Captain’ op het podium. Uit Friesland, met persoonlijke en maatschappijkritische nummers, van gevoelige ballads tot dampende rock. De ‘Thomas Toussaint Band’ komt uit de buurt van Haarlem en verrast het publiek met opzwepende western blues met mondharp; vanaf 20.00 uur te zien en te horen. Uit de omgeving Tiel/Culemborgkomt ‘Brother Wolf’. Strak, hard en authentiek, dat is hoe deze band de songs van ‘The Cult’ overbrengt op het publiek. ‘Brother Wolf’ speelt vanaf 21.15 uur. De afsluiting van Mazijkpop wordt verzrogd door ‘The Streets’, een echte rock/dans afsluiter. Uit Brabant!

VOORUIT KIJKEN Het lijkt weer een ouderwets gezellige Mazijkpop te worden. Toch kijkt de organisatie ook vooruit. De komende jaren zullen er zeker enkele veranderingen plaatsvinden,  „We willen steeds een stap vooruit denken. Zo zullen er over twee jaar andere glazen moeten worden gebruikt van herbruikbaar plastic, daar proberen we nu al op in te springen. Als het lukt, doen we dat dit jaar al en zal mogelijk een extra muntje moeten worden betaald voor het glas. Vorig jaar dachten we dat met alle maatregelen de organisatie lastiger zou zijn, maar dat is erg meegevallen. Wat we in ieder geval zeker weten is dat het festival veel goodwill heeft in de regio. Fijn is ook dat de samenwerking met de gemeente goed is, zo kunnen we een goed festival blijven neerzetten.”

advertentie
advertentie