Imelda den Hertog.
Imelda den Hertog. Imelda den Hertog
#wijzijnwijk

Imelda den Hertog: ‘Met elkaar maken we Wijk’

31 mei 2023 om 09:25 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze is geboren in Utrecht en heeft op allerlei plekken gewoond, maar ze is verknocht aan Wijk bij Duurstede. Imelda den Hertog is 47 jaar en kwam in 2004, samen met haar 2 jarige dochtertje in Wijk wonen. Inmiddels is dat bijna 20 jaar geleden, maar Imelda is niet al die jaren in Wijk gebleven.

door Hannie Schadee

,,Voor de liefde ben ik verhuisd naar Groningen en heb ik bijna 4 jaar in Muntendam gewoond. En door de liefde voor Wijk ben ik weer terug gekomen; ik ben zo blij dat ik terug ben!”

,,In Muntendam weten ze trouwens waar Wijk bij Duurstede ligt”, vertelt Imelda. ,,Ik was daar lid van een hardloopclub en iemand vroeg mij op een gegeven moment of ik vrijwillig in Muntendam was komen wonen, haha. Maar ze weten dus wel waar Wijk ligt. Terug in Wijk was voor mij echt thuiskomen, het is hier zo gezellig. En het bruist toch wel. Je hebt hier mensen van diverse “pluimage’ en de mensen zijn hier zo attent en behulpzaam. Als ze zien dat je hulp nodig hebt dan krijg je die hulp. Er is zorg voor elkaar. Als je ziek bent komt er iemand je boodschappen brengen bijvoorbeeld.”

,,Ik heb veel stormen doorstaan in mijn leven en dat maakt mijn blik groter voor mijn medemens. Daarnaast ben ik een paar jaar geleden tot het geloof gekomen en ook daar vanuit wil ik graag behulpzaam zijn en iets terug geven. Toen ik in Groningen woonde heb ik dan ook besloten om het roer om te gooien en om rechten te gaan studeren. Ik heb mijn missie echt gevonden en wil heel graag sociaal advocaat worden. Er is veel werk te doen; er zijn veel kwetsbare mensen die in de knel zitten.”                   

Imelda was altijd een sociaal bewogen mens en heeft zich o.a. ingezet voor ‘Nogges’ en het Hospice, ook was ze een poosje overblijfmoeder op school.

Als je vraagt wat Imelda mist, zegt ze direct vrolijk:, ,,Een halleluja kerk! Ik ga op zaterdagavond met een vriendin van 84 naar de dienst in de katholieke kerk en dat vind ik heel fijn. Maar op zondag ga ik naar de Redemption Church in Amersfoort en daar voel ik me zo gelukkig! Het is een hele vrije kerk en ik zou het heel fijn vinden als we dat in Wijk ook zouden hebben.”

advertentie
advertentie