het repair-team aan het werk
het repair-team aan het werk repair cafe

Bespaar geld en verminder afval met Repair Café zaterdag 10 juni 2023

1 juni 2023 om 22:54 Lokaal Deel je nieuws

In een wereld waarin consumptie en afvalproductie hoogtij vieren, is het Repair Café een verademing. Dit unieke initiatief, dat wereldwijd steeds populairder wordt, biedt een duurzaam alternatief voor het weggooien van kapotte spullen. Met de hulp van deskundige vrijwilligers kun je je kapotte apparaten, kleding, meubels en nog veel meer laten repareren. Het Repair Café promoot niet alleen het behoud van waardevolle bezittingen, maar ook de ontwikkeling van vaardigheden en gemeenschapszin. Lees verder en ontdek hoe dit fenomeen zowel jouw portemonnee als het milieu ten goede kan komen.

Een antwoord op de wegwerpcultuur

In onze moderne samenleving zijn we gewend geraakt aan een wegwerpcultuur. Als iets kapot gaat, is de eerste gedachte vaak om het te vervangen. Dit heeft geleid tot een enorme berg afval en een verspilling van waardevolle grondstoffen. Het Repair Café daagt deze mentaliteit uit door mensen aan te moedigen om spullen te laten repareren in plaats van weg te gooien. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar stelt ook individuen in staat om geld te besparen.

Deskundige vrijwilligers en gemeenschapszin

Het Repair Café draait volledig op vrijwilligers die hun vaardigheden en kennis belangeloos ter beschikking stellen. Deze deskundige vrijwilligers hebben ervaring met verschillende soorten reparaties, van elektronica tot textiel en houtwerk. Door gebruik te maken van hun expertise kun je defecte items nieuw leven inblazen en zo de levensduur ervan verlengen. Bovendien zorgt het Repair Café ervoor dat mensen samenkomen in een sociale omgeving, waar ze niet alleen hun spullen laten repareren, maar ook ervaringen delen en kennis uitwisselen.

Een win-winsituatie voor de portemonnee

Een bezoek aan het Repair Café kan je portemonnee aanzienlijk ontlasten. In plaats van honderden euro’s uit te geven aan een nieuw apparaat of kledingstuk, kun je vaak voor een fractie van de prijs je oude bezittingen laten herstellen. Zelfs als de reparatiekosten iets hoger zijn, is het vaak nog steeds voordeliger dan het kopen van een nieuw product. Bovendien draagt het herstellen van spullen bij aan duurzaam budgetbeheer en kan het je helpen om te bezuinigen op onnodige uitgaven.

Een stap naar duurzaamheid

Het Repair Café maakt deel uit van een grotere beweging naar duurzaamheid en circulaire economie. Door spullen te repareren en te behouden, verminderen we onze ecologische voetafdruk en vertragen we de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast draagt het Repair Café bij aan bewustwording rondom duurzaamheid.

wanneer: elke 2e zaterdag van de maand 09:00-11:30 dus 

zaterdag 10 juni zijn we er weer!

wachten is bij ons niet vervelend de koffie staat klaar! waar: Steenstraat 8      3961 VP     Wijk bij Duurstede (kantoor Woonin /oude RABObank)

Ons motto Weggooien is zonde, repareren kan je leren!

aanmelden hoeft niet maar mag wel:

email: wijkrepair@outlook.com

kijk voor onze resultaten: https://wijkrepair.nl

Het Repair-team  ziet U graag komen!

advertentie
advertentie