Filmhuis Calypso Rose

29 januari 2023 om 19:01 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso Rose 

Tijdens een vakantieweek in de nazomer van 1997 neemt Ellen haar zus Inger mee op een langverwachte reis van Noord-Jutland naar Parijs. Maar Inger is niet de makkelijkste reisgenoot. Ze heeft schizofrenie en daar maakt ze tijdens de trip geen geheim van. Aanvankelijk kunnen niet alle medereizigers haar ad remme, grofgebekte uitspraken waarderen. Maar naar gelang de reis vordert, wordt ze steeds meer omarmd en komen ook de twee zussen nader tot elkaar. 

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev in de trend van Intouchables. Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met veel bekende gezichten voor liefhebbers van Scandinavische series. De glansrijke hoofdrol is voor Sofie Gråbøl, bekend uit The Killing. De film was dit jaar in Denemarken een enorm kassucces en scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen edities van Film By The Sea en het filmfestival van Leiden. 

Donderdag 9 februari om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via www.calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie