Voorleesfeest in de Bibliotheek Z-O-U-T
Voorleesfeest in de Bibliotheek Z-O-U-T Helma Bouman

Voorleesfeest in de Bibliotheek Z-O-U-T

12 januari 2023 om 13:22 Lokaal Deel je nieuws

Van 25 januari tot 4 februari is het feest in de Bibliotheek Z-O-U-T. De Nationale Voorleesdagen bestaan dit jaar 20 jaar. Daarom organiseert de bieb verschillende feestelijke activiteiten waarbij het belang van voorlezen aan het jonge kind centraal staat. 

Activiteiten

Het hoogtepunt is het Voorleesfeest op woensdag 1 februari om 15.00 uur in de vestiging Wijk bij Duurstede. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, en daarna is er tijd voor een liedje, een spelletje en knutselen. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden via de website is gewenst.

Op zondag 29 januari om 15.00 uur kun je naar de vrolijke voorstelling ‘Maximiliaan geeft een feestje’ in De Binder in Leersum. Maximiliaan viert een feestje. Een vies feestje. Met taart! Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zo´ uit het boek zijn gestapt, brengt poppenspeler Jogchem Jalink het verhaal tot leven. Kaarten à  € 7,50 zijn te bestellen via www.bibliotheekzout.nl/voorleesdagen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vind je in de Bibliotheek de fantastische peuter- en kleuterquiz. Tussen de boeken zijn tien vragen verstopt die gebaseerd zijn op de Prentenboeken Top 10 van dit jaar. Als je samen de antwoorden invult, maak je kans op een leuke prijs!

Voorleespopje

Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgt ieder kind van 2 tot 6 jaar dat lid wordt een voorleespopje cadeau.

advertentie
advertentie