Filmhuis Calypso El Buen Patrón

12 juni 2022 om 19:13 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Calypso El Buen Patrón

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

Een donker-komische kijk op de werking van de macht binnen het bedrijfsleven. Een heerlijke Javier Bardem (Biutiful) op de toppen van zijn kunnen als excentrieke fabriekseigenaar. Tegelijk donkere en vrolijke, en bijzonder grappige satire over de problemen die ontstaan wanneer de baas zijn werknemers als familie beschouwt. De film won maar liefst zes Goya Awards (de Spaanse Oscars) o.a. voor beste film.

Donderdag 16 juni om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie