Geslaagd!
Geslaagd! Revius Wijk

Revius Wijk feliciteert alle geslaagden!

Lokaal Deel je nieuws

De examenuitslag van tijdvak 1 is bekend!

Met trots meldt Revius Wijk dat 93,9% van de vmbo-leerlingen en 86,1% van de havoleerlingen geslaagd is voor het eindexamen.

Dit jaar, net als vorig jaar, een examen met wat aanpassingen in verband met corona. Leerlingen kunnen hun examens dit jaar onder andere spreiden over tijdvak 1 (periode 12-25 juni) en tijdvak 2 (periode 13-24 juni). Ook mogen zij 1 vak ‘wegduimen’, dit betekent dat ze ervoor mogen kiezen dit vak (geen kernvak) niet mee te laten wegen bij de uitslag, ze leggen hun duim over het cijfer. De meesten kozen ervoor om in tijdvak 1 al hun examens te doen. Zij kregen op 9 juni de uitslag. Voor de leerlingen die nog een herexamen moeten doen, en dat mogen er dit jaar zelfs 2 zijn, volgt de uitslag van dit herexamen op de ochtend van 1 juli. Leerlingen die pas in tijdvak 2 voor de eerste keer in een vak examen doen, krijgen daarvan diezelfde ochtend de uitslag. Best nog een spannend ochtendje misschien.

Tijdens de middag (vmbo) en avond (havo) van 1 juli vinden de diploma-uitreikingen plaats. Leerlingen die op diezelfde ochtend te horen kregen dat zij nog een herkansing nodig hebben, kunnen dit doen in de periode 5-8 juli. Voor deze leerlingen geldt dat zij op 14 juli horen of zij geslaagd zijn. Als dat zo is, zullen ze hun diploma in een lege school ophalen, maar zeker niet minder enthousiast ontvangen worden dan de leerlingen die op 1 juli met hun gasten in het zonnetje gezet worden!

Revius Wijk wenst iedereen alvast een fijne zomer toe.

advertentie
advertentie