Moeder en meisje
Moeder en meisje Shutterstock

Vrijwilligers gezocht voor overbelaste gezinnen

Lokaal Deel je nieuws

Stichting Binding zoekt vrijwillige Steunouders en Samen Oplopen vrijwilligers.

Oproep 1

Vrijwilliger gezocht die 1 keer per week bij een gescheiden moeder thuis komt om te helpen met haar netwerk, en opvoeding van haar 4 kinderen/tieners tussen de 7 en 14 jaar, zij is Engels sprekend. Haar wens is dat er meer steunend en positief netwerk voor de kinderen om hen heen komt.

Oproep 2

Steunouder gezocht voor kinderen van gescheiden moeder. Ouders hebben groot visieverschil over opvoeden. Moeder vindt het met regelmaal pittig met de jongens thuis en we zijn op zoek naar een gezin waar de jongens af en toe na schooltijd/ weekend/ vakanties naartoe kunnen. De jongens hoeven niet perse allemaal tegelijk. Het gaat om 3 jongens met hoogbegaafdheid en bij de jongste en oudste vermoedens van ASS.

Een Steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf of voor hun andere kinderen. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Stichting Binding wilt dit voorkomen door Steunouders aan deze gezinnen te koppelen. 

Voor Samen Oplopen zoeken we vrijwilligers die een band op willen bouwen met een ouder, de ouders en/of de kinderen in een gezin, die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vrijwilligers denken en doen mee met van alles wat kan spelen in de leefwereld van een gezin dat veel stress ervaart. Bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, coachen, naar buiten gaan, bellen met instanties, samen problemen oplossen, meedenken en doen in opvoeding, samen koffiedrinken of eten, e.d. Een vrijwilliger bezoekt een gezin thuis, eens per week of om de week zo’n 1,5 tot 2 uur. 

Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Wijk bij Duurstede, het OranjeFonds en het KansFonds.

Kent of bent u iemand met interesse? Wilt u meer informatie? Mail naar sSuzanne Vrolijk via s.vrolijk@stichting-binding.nl of bel 06-33608097 (alleen op dinsdag en woensdag bereikbaar)

advertentie
advertentie