JNF Experience Event Amersfoort
JNF Experience Event Amersfoort JNF Archief

Van afval naar energie Landbouw in de Negev woestijn Een avondprogramma georganiseerd door het Joods Nationaal Fonds (JNF)

Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdagavond 28 juni jl. organiseert het JNF in het Flint Theater in Amersfoort een avond rondom de thema’s: hoe kun je landbouw bedrijven in de woestijn? En kun je met bomen de schade van het broeikaseffect beperken?

Van afval naar energie 
De enorme productie van cherrytomaatjes, die via druppelirrigatie groeien in de Negev woestijn, zorgt voor meer dan 5.000 ton organisch afval per jaar. De opgestapelde afvalplaatsen vormen een gevaar voor het milieu en trekken ongedierte aan. De groene oplossing is om met gebruik van broeikasafval energie op te wekken. Deze duurzame oplossing is uniek in Israël. 

Toenemende bosbranden in de wereld
Net als de rest van de wereld ondervindt ook Israël de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het heeft effect op het klimaat, de natuur en onze gezondheid. Bomen en bossen helpen de schade van het broeikaseffect te beperken en het natuurlijk evenwicht te herstellen. Het JNF is hier expert in en deelt haar ervaring met de rest van de wereld.

De sprekers
Onze gastsprekers uit Israël zijn agronoom Mili Zanbar en JNF boom- en bosexpert Nitai Zecharia. “Ik ben blij dat deze experts naar Nederland komen. Het is voor ons belangrijk dat we de donateurs de mogelijkheid geven om met deskundigen uit Israël in gesprek te gaan.” zegt Vivian Rinat, directeur JNF.

Aanmelden voor deze avond kan via: https://www.jnf.nl

Landbouw in de Negev woestijn, Israël
Miri Zanbar en haar gezin
advertentie
advertentie