Bosboemel in actie
Bosboemel in actie Amerongse Bos

Met de Amerongse Bosboemel het voorjaar tegemoet

24 maart 2022 om 09:59 Lokaal Deel je nieuws

Met de Amerongse Bosboemel het voorjaar in

Nu het weer wat zachter wordt en de temperatuur stijgt, wordt het tijd weer volop te gaan genieten van de natuur. Langzaam aan verschijnt er groen aan de boomtakken en komen kleine bloempjes als de bosanemoon tevoorschijn. Het vrijwilligersteam van Utrechts Landschap/Amerongse Bos vond dat het ook voor mensen met een mobiele beperking mogelijk moet zijn om van de ontluikende lente te genieten en daarom werd de Bosboemel bedacht. Met deze elektrisch aangedreven golfkar wordt twee keer per week tot in oktober speciaal voor deze doelgroep een mooie rit van ongeveer een uur gemaakt door het Amerongse Bos. Naast de chauffeur en een gids kunnen er zes personen mee. Indien gewenst kunnen deelnemers uit de doelgroep een begeleider meenemen.

De Bosboemel vertrekt wekelijks op woensdag- en zaterdagmiddag om 14:00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen.

Wie mee wil moet zich vooraf aanmelden, dit kan op de site van Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/111722. Hier vind men de diverse data waarop de Bosboemel rijdt en alle verdere informatie en kan men zich, evt. met begeleider, inschrijven voor een rit. De kosten voor een rit bedragen € 7,50 p.p. Dit geldt ook voor begeleiders.

Betaling kan ter plaatse in het winkeltje van het infocentrum, contant of per pin.

Hiervoor geniet u behalve van de rit ook van een consumptie halverwege het traject en ontvangt u aan het einde van de rit een herinneringsbutton. De chauffeurs en gidsen van Utrechts Landschap/Amerongse Bos staan te trappelen om u mee te nemen door onze mooie natuur.

advertentie
advertentie