DvD Lijsttrekker Frances Place
DvD Lijsttrekker Frances Place DvD

Wie is Frances Place?

Lokaal Deel je nieuws

De lijsttrekker van DvD heet Frances Place. Maar wie is dat?
- Voorop staat dat ik een oma ben die wil dat haar kleinkinderen een toekomst hebben.

Waarom voor deze partij, Duurstede voor Democratie?
- Ik ben een hartstochtelijk voorstander van lokale democratie. De zorgen, argumenten en ideeën van inwoners moeten altijd worden meegewogen in nieuw beleid.

Voor welke standpunt van Duurstede voor Democratie maakt u zich sterk?
- Nieuwbouw voor de eigen inwoners en een klein beetje import, dus bescherming van het landelijk karakter van het gebied.

En een tweede punt?
- Geen windmolens en zonnepanelen op weilanden om het energievraagstuk op te lossen. Maar een afweging van alle mogelijkheden zonder bijvoorbeeld kernenergie uit te sluiten.

Nog een derde punt?
- Verlaging van de gemeentebelastingen. En een groter deel van de belastingen die inwoners aan de fiscus betalen, besteden in de eigen gemeente.

Wat zou u onze lezers vetellen als we vroegen wat u motiveert om u met politiek te bemoeien?

- Ik heb als communicatiespecialist gewerkt bij UWV. Een organisatie waar automatisering een belangrijke rol speelde. Ik heb gezien hoe grote gecentraliseerde systemen een gewoon mens kunnen vermorzelen. Een grote centrale overheid stopt mensen in systemen met nummers en digitale ID’s. Systemen met ogen overal, die vinkjes zetten bij inkomsten en uitgaven en zo een balans opmaken voor elke inwoner. De toeslagen-affaire is er maar één voorbeeld van.
Dat is wat er gebeurt als mensen geen zeggenschap meer hebben. Macht moet van onderop komen. Niet andersom. Als mensen zelf over hun geld beslissen krijgen ze meer macht. Dat is niet links of rechts, maar lokaal. Goed doen in je directe omgeving. Daar heb je geen gemeentehuis voor nodig. De samenleving begint namelijk als je de voordeur uitstapt.

advertentie
advertentie