Van links naar rechts: Elly van Wijk BBB) Willem Joustra (Voorzitter DvD) Frances Place (Lijsttrekker DvD)
Van links naar rechts: Elly van Wijk BBB) Willem Joustra (Voorzitter DvD) Frances Place (Lijsttrekker DvD) DvD

Duurstede voor Democratie wordt Boer Burger Bondgenoot

Lokaal Deel je nieuws

De Boer Burger Beweging van Caroline van der Plas gaat samenwerken met Duurstede voor Democratie. Op woensdag 1 december tekenden de besturen van beide partijen een intentieverklaring waarbij Duurstede voor Democratie een BBBondgenoot wordt.

BBB Secretaris Elly van Wijk: “BBB wil samen optrekken met lokale partijen. Om het platteland, en dus ook Wijk, goed te vertegenwoordigen in den Haag kunnen we elkaar versterken. Wij komen op voor de belangen van de DvD achterban. Wijk bij Duurstede loopt het risico aangewezen te worden als plek voor enorme windturbines. Daar kan BBB in Den Haag zich tegen verzetten.”

De tevreden DvD voorzitter Willem Joustra spreekt van een heugelijke dag: ”BBB heeft voor plattelandsgemeentes zoals Wijk bij Duurstede een uitstekend programma. Je kan het naast het onze leggen en dan zie je overal overeenkomsten. BBB is sterk in zaken die je als lokale partij niet in den Haag op de agenda kan krijgen. Fantastisch dat BBB een tegenwicht biedt aan het anti-boer sentiment van de grote stadspartijen zoals GL en D66.”

DvD secretaris Reem Bakker: ”Zonder boeren geen eten! Riepen wij al voor onze oprichting. Toen er een landelijke partij kwam die dat ook riep waren we zeer verheugd. We hebben op 31 augustus Femke Wiersma van BBB in onze ledenvergadering op bezoek gehad om het over het BBB programma te hebben. We zijn heel blij dat wij vanuit lokaal niveau de voorbeelden van landelijk beleid kunnen aandragen die nadelig zijn voor Wijk bij Duurstede. BBB heeft in Den Haag dan een sterke positie bij het uitleggen wat er aan schort. Wij hebben alle vertrouwen dat BBB Wijk bij Duurstede goed kan vertegenwoordigen in den Haag. En dat is nodig.”

BBB Voorzitter Erik Stegink:”Voor ons is belangrijk dat het landelijke verkiezingsprogramma van BBB door Duurstede voor Democratie wordt onderschreven. We zijn blij dat het daar niet bij bleef, en dat DvD ook inspiratie opdeed uit ons programma voor lokale aangelegenheden. De belangen van plattelandsgemeenten zoals Wijk bij Duurstede worden door Den Haag vergeten. We gaan als BBB samen met DvD aan de slag om dat te veranderen.”

Op de foto van links naar rechts: Elly van Wijk (BBB) Willem Joustra (Voorzitter DvD) Frances Place (Lijsttrekker DvD)

advertentie
advertentie