logo Calypso filmhuis
logo Calypso filmhuis André van Zwieten

Filmhuis Calypso Minari en Mitra

Lokaal Deel je nieuws

Minari

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven van Seoul in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. De kinderen voelen zich aanvankelijk niet thuis en de moeder van het gezin vereenzaamt langzaam. Maar wanneer oma uit Korea onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

De film is deels gebaseerd op de jeugdervaringen van regisseur Lee Isaac Chung. Zijn familie migreerde ook vanuit Korea naar het landelijke Amerika. De film geeft daardoor een authentiek en intiem portret van een familie en tegelijk een prachtig tijdsbeeld van de jaren 80. Een mooie, integere film die de worsteling van een migrantenfamilie prachtig in beeld brengt.

Donderdag 7 oktober 18.30 uur en donderdag 21 oktober om 21.00 uur

Mitra

Nadat haar dochter Mitra tijdens de islamitische revolutie in Iran is vermoord, leidt Haleh 37 jaar later een succesvol maar rustig bestaan in Nederland. Maar haar leven wordt plots overhoopgegooid wanneer ze ervan overtuigd raakt dat de vrouw die haar dochter heeft verraden ook in Nederland woont. Ze ontdekt dat de vrouw nu zelf een liefhebbende moeder is. Ze lijkt Haleh niet te herkennen en vertrouwt haar als een oudere en wijzere landgenote. Met hulp van haar broer Mohsen probeert Haleh achter de waarheid te komen. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten?

De Iraans-Nederlandse regisseur Kaweh Modiri baseerde de film en het gelijknamige boek op het leven van zijn eigen moeder. Zijn zus Mitra werd geëxecuteerd voordat hij werd geboren. De film is een sfeervolle politieke thriller die ook over moederschap gaat, met een betoverende beeldvoering die schakelt tussen het Iran van 1982 en het schemerige Nederland van nu. Een relevante en indringende filmervaring.

Donderdag 7 oktober om 21.00 uur en dondagx 21 oktober om 18.30 uur

I.v.m. coronamaatregelen 2 films per avond zonder pauze met max. 30 bezoekers per film. Kaarten uitsluitend na reservering via tel. 0343-591030 of www.kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie