De Amerongse Bosboemel in actie.
De Amerongse Bosboemel in actie. Jan de Jong

Amerongse Bosboemel maakt proefrit

12 mei 2021 om 09:59 Lokaal Deel je nieuws

Amerongse Bosboemel maakt proefrit

Afgelopen dinsdag 10 mei werd door de stuurgroep Bosboemel van het vrijwilligersteam AmerongseBos , aangevuld met een technisch adviseur, een proefrit gemaakt. Hierbij werd gebruik gemaakt vaneen leenwagen  van de firma Divaco uit Wijk bij Duurstede. Deze leenwagen is van hetzelfde type als de wagen die men op het oog heeft om aan te schaffen. Het is een robuuste elektrisch aangedreven kar waar inclusief de chauffeur 8 personen in mee kunnen rijden. Gedurende de proefrit over een prachtig parcours op de Amerongse Berg werden de eigenschappen van de wagen beoordeeld op kracht, wendbaarheid, rijeigenschappen en zaken als stabiliteit en comfort. De rit ging behalve over terrein dat in beheer is van Utrechts Landschap ook over terrein in beheer van Staatsbosbeheer. Hiervoor was door Staatsbosbeheer speciale toestemming verleend, waarvoor dank.

Na afloop van de rit, waarbij wie dat wilde, de kans kreeg zelf een stukje te rijden, was iedereen het er unaniem over eens dat dit de wagen is die in overleg met Utrechts Landschap zal worden aangeschaft.

Deze aanschaf is, zoals u waarschijnlijk nog wel weet, mede mogelijk gemaakt door uw stem tijdens de vorig jaar gehouden actie van het ANWB fonds en door enkele sponsoren die aanvullend ook nog een bedrag schonken.

De wagen zal  voorzien worden van een aantal extra’s zoals o.a. gordels, regenschermen, en een glazen voorruit met ruitenwissers. Bovendien wordt hij gespoten in de lichtgroene kleur van het Utrechts Landschap, voorzien van het logo en komt natuurlijk de naam Bosboemel er op.

Het ziet er dus naar uit, als tenminste de wagen op tijd kan worden geleverd en Corona tot het verleden behoort, de chauffeurs van start kunnen met de ritten. Het vrijwilligersteam Amerongse Bos hoopt hiermee in de nabije toekomst heel veel ouderen en slechter  ter been zijnde personen een groot plezier te kunnen doen.

advertentie
advertentie