Afbeelding
Diana Butterman

Eerste Expositie van deelnemers Kunst en Zorg

7 december 2022 om 16:15 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Enkele jaren geleden ging Kunst en Zorg van start in het Feniks gebouw, Wijk bij Duurstede. Elke maandagochtend komen de deelnemers bij elkaar. Onder begeleiding van een docent van het Wijksatelier en met de steun van lokale Rotarians wordt elke week aan diverse projecten enthousiast gewerkt. De een is aan het boetseren, de ander schildert of maakt collages..

Op vrijdag 25 november werd een expositie gehouden van een selectie van het werk van de zeven mensen die tot nu toe aan de cursus deel hebben genomen. Het was een indrukwekkende verzameling. Partners, familie en vrienden waren uitgenodigd om de individuele kunstwerken te bewonderen onder het genot van thee, koffie, frisdrank en wat zelfgebakken lekkernijen.

DOELGROEP Tot zover het Kunst aspect van Kunst en Zorg. Wat houdt de Zorg component in? De doelgroep zijn ouderen die een creatieve uitdaging zoeken, maar daar beperkingen bij ondervinden en daarom wat hulp kunnen gebruiken. Er wordt gewerkt in een rustig en gezellig omgeving. De sfeer blijft gemoedelijk. Er wordt gepraat en gelachen, maar men is ook vaak gewoon stilletjes bezig. Soms wordt ook in de achtergrond klassieke muziek gedraaid.

Momenteel is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers voorin de tachtig. Ouderen die nog steeds vitaal zijn, maar beginnen te merken dat hun geheugen hen op sommige vlakken in de streek laat kunnen juist van deze activiteiten profiteren. Als mobiliteit of afstand van het atelier een probleem vormt kunnen deelnemers worden opgehaald en naar huis gebracht.

Ondanks schreef Adri uit Cothen dit: ,,Op mijn tachtigste levensjaar begon ik met schilderen. Ik had eerder een rol gespeeld in de Fotogroep Kromme Rijn...ik had daardoor anders en intensiever leren kijken. Die beelden in mijn hoofd ben ik gaan schilderen.”

Het kan leuk maar ook inspirerend zijn om de week te beginnen met zo een uitstapje waarin contact met anderen en het kunstzinnig verbreden van jouw horizon op de voorgrond staan. Indien jij iemand in jouw omgeving kent die baat zou kunnen hebben bij zo een groep neem dan gerust contact op met Janneke van Tilburg, email: jvantilburg@euronet.nl/tel.: 06-21282923.

Het hele project wordt financieel gesteund door de Gemeente Wijk bij Duurstede.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie