Afbeelding
Wes Janssen

Zes internationale master studenten doen onderzoek voor EWEC

3 oktober 2022 om 15:19 Duurzaamheid

WIJK BIJ DUURSTEDE Het klimaat verandert en de aarde warmt op. Daarom hebben 192 landen in het Klimaatakkoord van Parijs afgesproken dat daar iets aan gedaan moet worden. Ook Nederland heeft het akkoord ondertekend. Dat heeft gevolgen. Ook voor Wijk bij Duurstede.

door Wes Janssen

De gemeente heeft de ambitie om in 2030 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Dat betekent dat er evenveel energie wordt opgewekt als we verbruiken. Daarom is de gemeente op zoek naar duurzame bronnen. Zon, wind en warmte uit de bodem zijn daar voorbeelden van. Uiteraard alles in overleg met de regio en provincie.

Pelle, Tim, Ivo, Marije, Ay Ling en Femke, studenten van de universiteit Utrecht bij de master Sustainable Development, doen de komende weken onderzoek voor de Eigen Wijkse Energie Coöperatie (EWEC). Veel gemeenten staan voor een levensgroot vraagstuk: de energietransitie. Om deze opdracht enigszins te verlichten is de hulp ingeroepen van deze studenten. Welke rol de EWEC precies kan spelen in de Wijkse energietransitie tot aan 2030 is de opdracht van de studenten.

Ergens begin november hopen zij daar een antwoord op te hebben gevonden. Uiteraard leest u daar dan meer over in deze krant.

advertentie
advertentie