Vervoer hulpdienst voor mensen die niemand hebben

30 juli 2018 om 11:51 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Door te bellen naar 572000 kunt u één van de vrijwillige hulpdienst chauffeurs inschakelen. Achter dit telefoonnummer zitten op de maandagochtend en de donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur vrijwilligers van WijkHelpt die u persoonlijk te woord staan.

Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen, maar wist u dat veel mensen graag een ander helpen willen als ze dat gevraagd wordt? Mocht het u niet lukken om voor vervoer hulp uit uw eigen omgeving te krijgen, dan kunt u uw vraag bij WijkHelpt neerleggen. Veel vervoersvragen gaan over het brengen en ophalen naar de ziekenhuizen. De vrijwillige telefoniste zal met u bespreken of zij uw vraag kunnen beantwoorden en op wat voor een manier.

Soms kan de behoefte aan hulp eenmalig zijn, soms kunt u de hulp regelmatig gebruiken. De hulp wordt gegeven door vrijwilligers. Vaak zijn het mensen die bij u in de buurt wonen en een gedeelte van hun tijd willen besteden aan het helpen van een ander.

Voor het vervoer richting de ziekenhuizen zijn er vaste kilometer tarieven afgesproken met de vrijwilligers, deze worden u verteld voordat uw reis begint. Er zijn vrijwilligers die bereid zijn mee te gaan naar uw afspraak binnen het ziekenhuis. Zij bieden dan een luisterend oor en/of helpen u de gemaakte afspraken te noteren in de spreekkamer.

Ook voor het gezelschap houden, voor de wekelijkse boodschappen, een (rolstoel)wandeling of als u iemand zoekt voor eenvoudige computervragen is WijkHelpt een uitkomst.

WijkHelpt is een netwerk van maatschappelijke organisaties, die samen inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede waar mogelijk helpen.

Hulp nodig? Bel! 0343-572000.

advertentie
advertentie