Het echtpaar Hagoort met burgemeester Meerts
Het echtpaar Hagoort met burgemeester Meerts Mirjam Honders

Briljanten huwelijksjubileum voor echtpaar Hagoort-Balvers

25 mei 2022 om 15:29 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 15 mei was het 65 jaar geleden dat het echtpaar Hagoort-Balvers in het huwelijk trad. Burgemeester Iris Meerts kwam op bezoek om het echtpaar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. 

Kees en Nel weten nog precies hoe het ooit begon. Nel hierover: ,,Ik zag Kees voor het eerst toen hij op bezoek kwam bij zijn broer. Ik was meteen al dol op hem. Even leek het er op dat hij mij niet zag staan, maar op zeker moment sloeg de vonk over.” 

Als ze terugkijken, constateren ze dat de jaren zijn omgevlogen. ,,In het begin was het geen makkelijke tijd”, laat Nel weten. ,,Er heerste toen veel armoede in Wijk. Iedereen moest echt sappelen en allerlei bijbaantjes uitvoeren om de eindjes aan elkaar te knopen. In de zomer werkte men in het fruit, maar dat lag in de winter helemaal stil. Ook werkten veel mensen in de steenfabriek. Dat was heel zwaar werk. Maar het was wel een gezellige tijd en heel gemoedelijk. Wijk bij Duurstede was toen natuurlijk nog niet zo groot. Iedereen kende elkaar en als er iets aan de hand was, hielpen mensen elkaar ook als dat mogelijk was. We leefden toen in een heel hechte gemeenschap; het was in ieder geval heel anders dan nu.” 

Uiteindelijk zou Kees in de Peperstraat zijn zaak in witgoed annex installatiebedrijf opzetten. Nel grinnikt als ze er aan terugdenkt. ,,We hadden vier mannen in dienst die allemaal Kees als voornaam hadden. Hoe kun je het zo uitmikken, hè? Dus er liepen in totaal vijf Kezen in onze zaak. Dat was soms wel hilarisch. Vooral als we koffie gingen drinken. Dan riep ik maar iets als ‘Alle Kezen verzamelen’ of ‘Kees 1 tot en met vijf: koffie.’ En als er iemand belde en vroeg of die ‘Kees’ even kon spreken, informeerde ik maar naar welke van de vijf.” 

Het echtpaar kreeg vier kinderen, zeven kleinkinderen en één achterkleinkind. 

Uit handen van burgemeester Meerts mochten zij een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwakte in ontvangst nemen.

advertentie
advertentie