Woudenberg 1 - SVL 1
Woudenberg 1 - SVL 1 SVL

Woudenberg 1 – SVL 1, finale nacompetitie 1ste/2de klasse

18 juni 2018 om 09:38 lokaal

LANGBROEK SVL speelde afgelopen zaterdag de finale voor behoud van de eerste klasse in Woudenberg. Het publiek wat uit Langbroek en Woudenberg naar de wedstrijd was gekomen werd ingeschat op 1500. In een harde maar wel een sportieve wedstrijd besliste Walter Cremers in de eerste helft de wedstrijd met een formidabele hard schot van grootte afstand, je kunt wel zeggen een wereld doelpunt voor SVL.

De wedstrijd ging met veel rook in de kleuren wit zwart geel en blauw van start. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van een vrijwilliger van de voetbal vereniging Woudenberg. Nadat de scheidsrechter had afgefloten stormde het publiek het veld op en omarmde de spelers. Bij aankomst in de kantine van SVL ging het feest nog een tijdje door en werd van Loen nog in sloot achter de kantine gedropt. Tijdens de wedstrijd werd Rob van Eem geblesseerd aan zijn schouder, maar om acht uur kwam hij toch nog bij het feest in de kantine.

De eerste 25 minuten was Woudenberg meer aan de bal maar kansen kwamen er niet. Naar de drank pauze werd SVL strijker en probeerde Woudenberg onder druk te zetten. In de 26e minuut kopte Bastin Hofman in buiten spel positie net over. De 29e minuut moest Geert Willem Merkens al glijden uit het doel komen om de bal te onderscheppen. Geert Willem Merkens stond zeer goed te keepen in de 31e minuut stopte hij een hard ingeschoten bal. Maar in de 36e minuut was het aanvoerder Walter Cremers die van grootte afstand de keeper van Woudenberg het nakijken gaf met een voortreffelijk schot en zo leidde SVL met 0-1. In de 45e minuut lobte Willem Baaij de bal net over het doel van Woudenberg. Met de stand 1-0 voor SVL werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 47e minuut was er een mogelijkheid voor Mitchel de Vaal maar de keeper van Woudenberg onderschepte de bal. De 65e minuut werd Alex van Eem gewisseld en kwam Wouter van Hoof het veld in. De 76e minuut werd Rob van Eem hard tegen de grond gewerkt en hij moest zwaar geblesseerd het veld verlaten Medische conclusie: gebroken sleutelbeen). Voor Rob van Eem kwam Danny Kuijer het veld in. Woudenberg moest nu wel alles of niets spelen maar dat lukte geheel niet en kreeg SVL zeker drie kansen om de wedstrijd op slot te kunnen gooien maar dat lukte ook niet. In de 88e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in, van horen zeggen gaat Martijn Verkerk stoppen wij geloven het niet. Na het eindsignaal van de scheidsrechter vloog ieder het veld op en was SVL dol gelukkig met het behoud van de eerste klasse.

De spelers van SVL, begeleiding en bestuur gelukt gewenst met het behoud van de eerste klasse namens Thijs van de Pavert en mij zelf Hans Jansen.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Roben Schenk, Robin Janssen, Walter Cremers, Rob van Eem (Danny Kuijer), Bastin Hofman, Alex van Eem (Wouter van Hoof), Willem Baaij, Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) en Mitchel de Vaal.