Afbeelding
Archief BDUmedia

Bijeenkomst rouw bij dementie

11 mei 2022 om 09:21 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE In het ontmoetingscentrum van het E&E Gasthuis organiseert Steunpunt Mantelzorg op 16 mei een bijeenkomst met als thema: rouw en verlies bij dementie met gastspreker Charlotte Sneijers, geestelijk verzorger bij QuaRijn.

Charlotte Sneijders: „Wanneer een naaste te maken krijgt met dementie, dan worden we geconfronteerd met rouw en rouwverwerking. Steeds zien we degene die zo dicht bij ons staat beetje bij beetje verder verdwijnen. Het contact verandert, vertrouwde rolverdelingen verdwijnen, de gelijkwaardigheid neemt af. Verlieservaringen stapelen zich op. Steeds opnieuw moet een mantelzorger zich aanpassen aan het rouwproces. Onmacht, verdriet, boosheid, ongeloof, frustratie... het hoort er allemaal bij. Niet altijd is er (h)erkenning vanuit de omgeving, want ‘hij/zij is er toch nog?’ Hoeveel pijn het doet om een dierbare steeds verder kwijt te raken is moeilijk uit te leggen. Deze avond staan we hierbij stil. Wat is rouwen eigenlijk? En hoe zit het met rouwen als degene om wie we rouwen nog leeft? Hoe gaan we hiermee om? We wisselen ervaringen uit en weten dat we niet de enige zijn die aanlopen tegen de moeilijkheid en zwaarte van rouw bij dementie.”

De bijeenkomst is op 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur bij het E&E Gasthuis aan de Gansfortstraat 4. Aanmelden mag, hoeft niet: mantelzorg@stichting-binding.nl of telefoon 0343 473070. U bent van harte welkom.

advertentie
advertentie