Afbeelding
Foto Pexels

Buitenlandse toeristen weten Nederland weer te vinden

28 april 2022 om 11:09 Partnercontent

Het toerismeseizoen is weer begonnen. De regels rondom Corona versoepelen en dat is direct te zien in de cijfers. Waar in de afgelopen jaren door Covid weinig buitenlandse toeristen Nederland bezochten, ziet men nu weer een stijging in het aantal personen dat ons mooie kikkerlandje wil bezoeken.

Nederlanders hebben de afgelopen jaren ons eigen mooie land ontdekt. De verwachting is dat wij maximaal de zon weer gaan opzoeken en hebben er dit jaar, na een aantal jaren zonder zonvakantie zelfs extra geld voor over. Dit betekent minder binnenlandse toeristen die op zoek zijn naar een vakantiehuis in Nederland, maar gelukkig weten de buitenlandse toeristen ons weer te vinden.

Waar vakantieparken in Nederland goede zaken hebben gedaan in de afgelopen jaren, door Nederlanders die vakanties dichtbij huis vierden door onzekere tijden en reisrestricties, had de sector het over het algemeen moeilijk. Hotels moesten dicht. Geen horeca meer in hotels en een lege stad, waar alle winkels en musea gesloten waren. Eindelijk is er licht aan het eind van de tunnel en komt de wereld weer in beweging. Het zal weer even wennen worden met alle buitenlandse toeristen in de straten, maar ondernemers staan erom te springen. 

Utrecht populair bij toeristen uit binnen- en buitenland

Ook in Utrecht wordt er weer een topdrukte verwacht tijdens de vakantieperiode. Toeristen trekken maximaal naar het centrum van de stad Utrecht om de historische binnenstad te bewonderen en te genieten van de musea, evenementen of gewoon om even lekker een dagje te winkelen. Ook de kleinere steden, dorpen en natuurgebieden winnen aan populariteit. De Utrechtse heuvelrug is een favoriet van veel actievelingen door de mooie wandel- en fietstochten en in de rest van de provincie is zo veel moois te ontdekken. U wist dit natuurlijk al lang, maar de komende vakantieperiode zal het weer gezellig druk worden met toeristen die al dit moois zelf even willen komen bewonderen. 

Kortom het wordt weer gezellig druk in onze mooie provincie. Het duurt waarschijnlijk nog even voor de drukte weer op hetzelfde niveau zit als voor de pandemie. De eerste tekenen van herstel zijn gelukkig weer te zien. Gaat u er zelf in de komende periode op uit? Dan ziet u waarschijnlijk weer een stuk meer toeristen in de straten. Terug naar het oude normaal!

advertentie
advertentie