Afbeelding
Foto: Pexels

Vakantie? Laat je huis veilig achter met behulp van de slotenmaker

22 april 2022 om 12:21 Partnercontent

Een vakantie is misschien wel het moment om een kritische blik op de sloten van je huis te werpen. Via de landingspagina slotenmakerbelgie vind je snel een vakman in jouw buurt die je daarbij kan helpen. Er zijn meer manieren om je huis veilig achter te laten als je op reis gaat. Dat begint echter bij goede sloten. 

Slotenmaker bellen

De slotenmaker beoordeelt tijdens een rondje door je huis of het hang- en sluitwerk nog up-to-date is. Helaas staan dieven ook niet stil qua ontwikkeling, dus moderne sloten zijn essentieel om inbraak te voorkomen. Het zou een zure afsluiting van je vakantie zijn als je de website Slotenmakerbelgie.com pas vindt nadat de boel is leeggehaald. Tip 1 is dus: sluit de boel goed af en laat zo nodig de sloten vervangen. Ook die van de (boven)ramen en buitengebouwen zoals de garage of het tuinkantoor. Dat geeft een veilig gevoel als je op pad gaat. 

Laat het huis er bewoond uitzien

Inbrekers zijn niet achterlijk, onderschat ze niet. Je houdt ze wel op afstand door een actieve situatie in je huis te simuleren, oftewel net te doen alsof je niet op vakantie bent. Creëer een rommelige sfeer: zet wat kopjes op de keukentafel, hang een jas over een stoel, leg een opengevouwen krant op de bank. De buren kunnen je hierbij helpen door de gordijnen ‘s avonds te sluiten en een lichtje aan te doen. Over buren gesproken: het is sowieso fijn als zij weten dat je op vakantie bent en hoe lang. Geef ze een sleutel om de post op een onzichtbare plek op te stapelen, want een berg post op de deurmat - of erger nog, een uitpuilende brievenbus - toont ook aan dat er langere tijd niemand thuis is. 

Inbrekers hebben ook sociale media

Dan misschien wel het lastigste onderdeel, sociale media. Helaas is geen slotenmaker daar tegenop gewassen - zelfs niet die van Slotenmakerbelgie.com. Dat heb je vooral zelf in de hand: laat niet zien dat je op Ibiza of in Dubai zit, want dan maak je online voor iedereen duidelijk dat je huis leegstaat. Hou de foto’s dus voor jezelf en zet locatie meldingen op je socials uit! We kunnen er niet genoeg op hameren dat sociale media meer tonen dan je wilt, en niet alleen tijdens de vakantieperiode. Ook zijn er criminelen die op internet zien welke bezittingen je hebt, zoals een duur horloge of gouden sieraden. Als je met je bezittingen pronkt op het wereldwijde web, weten anderen dat er wat te halen is.

advertentie
advertentie