Na aanhouding van een drugsdealer spuit de politie in de directe omgeving van die plek tekst op straat.
Na aanhouding van een drugsdealer spuit de politie in de directe omgeving van die plek tekst op straat. Gemeente Wijk bij Duurstede

20 maanden celstraf voor Wijkse drugsdealer

21 april 2022 om 15:30 Rechtbank

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie hield op 6 september 2021 hield na onderzoek een verdachte uit Wijk bij Duurstede aan. Hij hield zich bezig met de handel in harddrugs in de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug. De verdachte bezorgde met zijn auto de drugs op afgesproken plaatsen. Bij de aanhouding in Doorn vond de politie verschillende soorten drugs, verpakkingsmateriaal en een vuurwapen. Deze nam de politie in beslag, net als de personenauto waar de verdachte in reed. Inmiddels is de verdachte veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

,,Ondermijnende criminaliteit pakken de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbankstreng aan,’ zegt Jan Verbeek, politieteamchef van Basisteam Heuvelrug. ,,De handel in verdovende middelen heeft een ontwrichtende werking op onze maatschappij. Dat komt door verslaving en geweld, waar deze handel mee gepaard gaat. Ons basisteam streeft een kordate, integrale aanpak na.”

STEVIGE AANPAK Burgemeester Iris Meerts: ,,Ik ben blij met het doortastende optreden van de politie en het OM. Drugscriminaliteit is een hardnekkig probleem. Ook in onze gemeente zijn drugsdealers actief. Vaak is er ook sprake van bedreiging, geweld en bezit van verboden wapens. Deze regelrechte verstoringen van de openbare orde tasten de leefbaarheid in onze mooie gemeente en omgeving aan. Dat vraagt om een stevige aanpak. Op basis van de bevindingen van de politie gaan we ook passende bestuurlijke maatregelen treffen. Zo voorkom ik dat de verdachte doorgaat met de handel in drugs als hij vrijkomt.”

INBESLAGNAME LUXE PERSONENAUTO De handelaar in drugs zat vanaf zijn aanhouding in de gevangenis en daar blijft hij voorlopig ook. De Rechtbank Midden-Nederland heeft hem namelijk veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Om te voorkomen dat hij die 6 maanden voorwaardelijk toch nog moet uitzitten, gelden sommige voorwaarden. En de luxe personenauto die hij gebruikte, is in beslaggenomen en verbeurd verklaard.

Meld het bij verdenkingen van criminele activiteiten De overheid heeft de ogen en oren van burgers hard nodig in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Neem bij vermoedens van criminele activiteiten contact op met de politie of gemeente. De politie is te bereiken via 0900-8844, de gemeente Wijk bij Duurstede via 0343-595595. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Meer informatie staat op: www.Stopondermijningsamen.nl.

advertentie
advertentie