Vlnr: Burgemeester Iris Meerts, Wil van Barneveld (Langbroek) Monique Denters (Wijk bij Duurstede) Ap Folgerts ( Wijk bij Duurstede) en Kees Mocking (Cothen)
Vlnr: Burgemeester Iris Meerts, Wil van Barneveld (Langbroek) Monique Denters (Wijk bij Duurstede) Ap Folgerts ( Wijk bij Duurstede) en Kees Mocking (Cothen) De Zonnebloem

Burgemeester Iris Meerts koopt eerste lot Zonnebloemloterij

20 april 2022 om 13:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Zonnebloemloterij 2022 gaat van start. Dinsdag kocht burgemeester Iris Meerts het eerste Zonnebloemlot van de vrijwilligers van de afdelingen Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek. Van 20 april tot 1 november verkopen vrijwilligers loten voor het goede doel.

,,Met de opbrengst van de Zonnebloemloterij organiseren de Zonnebloem afdelingen in Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek gezellige activiteiten en leuke uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking, die er niet zelfstandig op uit kunnen”, vertelt Ap Folgerts van de Zonnebloem, secretaris afdeling Wijk bij Duurstede.

GEZELLIGE UITSTAPJES Vorig jaar had de Zonnebloem nog veel last van de lockdown, waardoor veel activiteiten niet doorgingen. Inmiddels is Nederland van het slot en staan er in beide afdelingen heel wat activiteiten in de planning.

..De Wijkse burgemeester staat achter de Zonnebloemloterij. ‘Jullie doen goed werk’, zei ze. Ze was zeer geïnteresseerd in de activiteiten van beide afdelingen. Ze nam ruim de tijd om op het zonovergoten plein voor het Huis van de Gemeente met de vrijwilligers in gesprek te gaan.”

De Zonnebloemloterij is een landelijke loterij. Van 20 april tot 1 november worden Zonnebloemloten verkocht. Een lot kost 2 euro. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, onder meer geldprijzen van € 15,- tot € 15.000,-, dagjes weg, vakanties in eigen land, een elektrische fiets, een laptop, iPad en e-reader.

ONLINE LOTEN KOPEN Het is ook mogelijk om online Zonnebloemloten te kopen. Dit kan via de websites van de plaatselijke afdelingen, ga naar zonnebloemwbd.nl (Wijk bij Duurstede) of zonnebloemcothen.nl (Cothen/Langbroek). Op 8 november is de trekking. De uitslag staat dan op zonnebloem.nl/loterij.

WORD OOK VRIJWILLIGER Wie het belangrijk vindt dat mensen met een handicap, jong en oud, volop van het leven kunnen genieten, kan zich als vrijwilliger voor de afdeling Wijk bij Duurstede opgeven via activiteiten@zonnebloemwbd.nl. ,,We kunnen alle hulp goed gebruiken.”

Op zonnebloem.nl is meer informatie te vinden over de Zonnebloem en de plaatselijke afdelingen. ,,Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo kunnen zij ook volop van het leven genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen.
Er kan zoveel meer dan je denkt.

Afbeelding
advertentie
advertentie