De feestelijke opening van de VVV op de nieuwe tijdelijke locatie
De feestelijke opening van de VVV op de nieuwe tijdelijke locatie Ali van Vemde

VVV geopend aan de Achterstraat

20 april 2022 om 09:34 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE In verband met de verbouwing van het oude stadhuis op de Markt moest de VVV Wijk bij Duurstede tijdelijk op zoek naar een andere locatie. Deze werd gevonden aan de Achterstraat 4. Vrijdag 15 april was hier een groot deel van de vrijwilligers aanwezig voor de feestelijke opening. En dat verdient het ook, want het is erg mooi geworden.

door Ali van Vemde

Er is de afgelopen weken heel hard gewerkt om het pand, waaraan sinds de jaren ‘60 niets meer was opgeknapt, om te toveren tot een frisse, aangename locatie waar bezoekers zich welkom voelen. Voorzitter van de VVV, Wijnand Eissens, vertelde in zijn toespraak over al het werk dat is verzet. Er is geschilderd, gepoetst en ingericht. In dit pand is er volop ruimte om bezoekers alles te laten zien van wat Wijk bij Duurstede en de Kromme Rijnstreek te bieden hebben. Boeken, bladen en folders liggen overzichtelijk klaar en nodigen de bezoekers uit om de streek te ontdekken en te verkennen. Na het hijsen van de vlag door Pieter en Bo werd de VVV officieel geopend. De enthousiaste vrijwilligers staan vanaf nu op deze locatie iedere dag klaar om informatie te geven aan bezoekers van deze streek, maar ook aan de inwoners. Loop er vooral eens binnen!

Het zal even wennen zijn, maar de verwachting is dat de bezoekers snel de weg naar de VVV in de Achterstraat zullen vinden. En dat moet ook, want er is veel te beleven in de Kromme Rijnstreek. Het afwisselende landschap biedt volop mogelijkheden om te fietsen, te wandelen of te kanovaren. In deze tijd van het jaar zijn de fruitboomgaarden op z’n mooist. De bomen staan nu volop in bloei. Maar ook de fraaie landgoederen en kastelen zijn de moeite waard. De rijke geschiedenis van het rivierenlandschap, met de Utrechtse Heuvelrug dichtbij, maakt een bezoek aan deze streek zeker de moeite waard. 

Meer weten over de geschiedenis en de vele recreatiemogelijkheden in de omgeving, bezoek dan de  nieuwe locatie van de VVV.

De vlag wordt gehesen
Een warm welkom voor bezoekers
advertentie
advertentie