Koningsdag met timmerdorp
Koningsdag met timmerdorp Ali van Vemde

Koningsdag in Cothen: Luilakken, springkussen en een gouden Steen

20 april 2022 om 07:29 Activiteiten

COTHEN Na een sobere viering in 2021 en een algehele afgelasting is Koningsdag in Cothen dit jaar weer helemaal terug van nooit echt weggeweest. Op het SVF complex staan 27 april o.a. de springkussens, stormbaan, zeskamp, lasergamen en een timmerdorp op de agenda en ook succesnummers uit voorgaand edities als de ritjes met een brandweerauto (uiteraard inclusief sirene) en de overheerlijke wafels ontbreken niet. Alles om er samen na twee jaar weer een super gezellige dag van te maken die uiteraard wordt afgetrapt met het traditionele luilakken.

“Waar 2020 in zijn geheel afgelast werd, hebben we in 2021 mede dankzij onze sponsoren toch nog een aantal leuke coronaproof-activiteiten kunnen organiseren” aldus Jeroen van Leeuwen van Oranje Cothen. “Dit jaar gingen alle seinen net te laat op groen om samen met hen een koningsdag op te tuigen zoals we dat normaal doen. Maar we zijn er gelukkig in geslaagd om toch een leuk en compleet programma samen te stellen. Zo is dankzij een goede samenwerking met SVF de feesttent eenmalig ingeruild voor de kantine met bijbehorend terras. En mede dankzij financiële steun van de gemeente Wijk bij Duurstede en Rabobank Rijn en Heuvelrug is er ook nu weer een super leuk programma”.

KLASSIEKERS Cothense Koningsdags klassiekers ontbreken uiteraard niet. Luilakken voor de kleinsten, brandweerritjes met een echte brandweerauto, kleedjesmarkt, kleurwedstrijd (inleveren bij de Spar) , zelfgebakken wafels, diverse opblaastoestellen waaronder een panna-veld en een stormbaan ze zijn er allemaal weer bij. De dag wordt ’s morgensvroeg afgetrapt met luilakken. Dus wil je samen met je vriendjes en vriendinnetje iedereen in Cothen lekker vroeg wakker maken? Meld je om 7.00 uur met je versierde fiets en de nodige blikken op de parking bij SVF. Nieuw op de agenda dit jaar lasergamen, timmerdorp, oranje stenen zoeken in Cothen (houdt de facebook pagina van Oranje Cothen goed in de gaten), pony rijden, tegeltjes schilderen en uiteraard de zeskamp voor kinderen van groep 3/ t/m 8 waarbij uiteraard ook gebruikt gemaakt zal worden van de stormbaan van meer dan 25 meter lang!!

GOUDEN STEEN Het zoeken van de oranje stenen is de Koningsdagopvolger van een eerdere succesvolle editie van “Het Oude Raedthuys” in Cothen. Het concept is hetzelfde alleen de stenen zijn knaloranje. Op 27 april worden er om 10.00 uur 70 oranje stenen verstopt in Cothen. Vind jij een steen, dan kun je deze inruilen bij “Het Oude Raedthuys”, afhankelijk van de steen ontvang je uiteraard iets lekkers. Voor de fanatieke zoekers let goed op er is 1 gouden steen in Cothen verborgen en die levert je een speciale hoofdprijs op. De stenen worden allemaal in de openbare ruimte verstopt in het dorp zelf, dus niet in tuinen van mensen of onmogelijk bereikbare plekken!

advertentie
advertentie