Bij het monument aan de Singel
Bij het monument aan de Singel Barry Bosman

Herdenking 4 mei in Wijk bij Duurstede en Langbroek

18 april 2022 om 11:00 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar is er op 4 mei weer dodenherdenking met publiek. Iedereen is welkom om samen de burgers en militairen te herdenken, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

PROGRAMMA Traditiegetrouw begint de herdenking met een stille tocht. Om 18.45 uur is de ontvangst op het gemeentehuis. Om 19.00 uur start de tocht langs de begraafplaats en het monument op de Singel in de richting van de Markt. Daar aangekomen draagt Stadsdichter André van Zwieten een gedicht voor op het plein bij de Grote Kerk. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur worden er kransen gelegd bij de plaquette op de Markt door onder meer het college van burgemeester en wethouders, vertegenwoordigers van het Comité Herdenking 4 mei en veteranen.

HERDENKINGSCONCERT In aansluiting op de Nationale Dodenherdenking geeft Capella Dorestad o.l.v. Rienk Bakker een Herdenkingsconcert in de Grote kerk in Wijk bij Duurstede. Voordat het concert begint, houdt burgemeester Iris Meerts een herdenkingstoespraak in de kerk. Op het programma staan werken die als thema hebben troost, licht en eeuwige rust. Op deze manier wordt de Dodenherdenking muzikaal afgesloten. Aan het concert werken organist Pim Schipper en cellist Gadze Heeres mee.

Het herdenkingsconcert wordt ook live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK): https://youtu.be/iZqR08I9u4U. En het concert is live te volgen op de regionale televisie op het kanaal van Regio90.

LANGBROEK In Langbroek worden namens het college en de raad van gemeente Wijk bij Duurstede, 4 mei comité Langbroek, de familie De Bloois en de kinderen van de beide scholen kransen gelegd bij het Pieter de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink. Het programma begint om 19.50 uur. Om 19.56 uur dragen kinderen van de School met de Bijbel een gedicht voor. Na het ‘Taptoe’ signaal en de 2 minuten stilte wordt er een herdenkingswoord gesproken door wethouder Wil Kosterman. Na dit woord worden er twee coupletten van het Wilhelmus gezongen.

--

advertentie
advertentie