Gerard Migchels
Gerard Migchels CDA Wijk bij Duurstede
column

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

13 april 2022 om 07:28 Opinie Raadspraat

Met buikpijn ging ik naar de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in het Revius. Gezien de landelijke CDA peilingen kon het maar zo uitlopen op slechts 1 raadszetel voor het CDA. Maar ik had tijdens de campagne ook complimenten gekregen. Over onze heldere teksten, duidelijke keuzen en concrete ideeën. En het duurde en duurde maar tot er op die avond een uitslag kwam. Een CDA lid was aanwezig geweest op het stemburo in Cothen en vertelde me dat het CDA daar de grootste was geworden. De pijn in mijn buik begon al wat weg te trekken. En toen kwam de uitslag. Gepresenteerd door onze burgemeester die ruim op tijd aanwezig was om de uitslagen bekend te maken.

SamenWerkt bleek de grote winnaar. Maar ook het CDA behoorde tot de winnaars. Zo’n 25% meer stemmen dan in 2018. En slechts 11 stemmen tekort voor een derde zetel. Mijn buikpijn was helemaal weg. Verwonderd en blij ging ik die avond naar huis.

Ik wil dan ook al de kiezers die hun vertrouwen hebben gegeven aan het CDA bedanken voor hun stem. De komende 4 jaar gaan Ageeth Vernooij en ik ons als raadsleden voluit inzetten voor het algemeen belang van onze gemeente. Vanuit onze lokale CDA uitgangpunten: eerlijk, verbindend en houdbaar. Hierbij geholpen door de steunfractieleden Wim van der Spek en Hans Smudde.

Gelukkig is er nu een constructieve sfeer in de nieuwe gemeenteraad. Er is echt sprake van een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook de raadsbrede ambitie om te komen tot een raadsprogramma is vernieuwend. Het CDA heeft een goed gesprek gehad met de informateurs/verkenners Karin Boelhouwer & Guus de Lange.

Het proces naar een raadsakkoord is afgelopen zaterdag een nieuwe fase in gegaan. Boelhouwer en de Lange hebben gerapporteerd en gingen in gesprek met de raad. Zaterdagmiddag ging formateur Jaap Jongejan al met de raadsfracties aan de slag met het thema samenwerken. Ook dat ging in een hele goede sfeer.

Het gaat nu heel goed in de raad en ik zal er aan bijdragen dat dit zo blijft. Altijd vanuit onze uitgangspunten: eerlijk, verbindend en houdbaar.

Gerard Migchels, fractievoorzitter CDA Wijk bij Duurstede

Gerard Migchels
advertentie
advertentie