Bij de Veldpoort was de eerste bijeenkomst van stichting Met je hart
Bij de Veldpoort was de eerste bijeenkomst van stichting Met je hart Ali van Vemde

Stichting Met je hart nu ook in Wijk bij Duurstede

12 april 2022 om 13:22 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Ouderen die zelfstandig wonen, maar waarvoor het wat lastiger wordt om de deur uit te gaan en andere mensen te ontmoeten, kunnen nu deelnemen aan de waardevolle ontmoetingen van stichting Met je hart. Deze stichting organiseert gezellige ontmoetingen, waardoor deze ouderen weer mee doen en contacten kunnen leggen. De initiatiefnemers in Wijk bij Duurstede, Rianne Munnichs en Hans van Osenbruggen organiseerden afgelopen week de eerste bijeenkomst bij De Veldpoort Eten & Drinken. Het werd een waardevolle avond.

door Ali van Vemde

Munnichs: „Een maand of twee geleden maakte ik kennis met stichting Met je hart door een televisieprogramma op SBS6. Prachtig werk en ik zag direct kansen voor Wijk bij Duurstede. Samen met Hans van Osenbruggen heb ik informatie opgevraagd, hebben we gesprekken gevoerd met de landelijke organisatie en zijn we heel snel van start gegaan. Hans heeft veel ervaring en kent veel ouderen, ik heb vooral een coördinerende rol. Zo konden we maandag 4 april ons eerste etentje met ouderen organiseren bij De Veldpoort.”  De bedoeling is dat maandelijks een etentje wordt georganiseerd.

MET JE HART Het doel van Met je hart is samen met restaurants, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen, terugkerende ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren. „Onze doelgroep is de alleenstaande 70-plusser die zelfstandig woont, gevoelens van eenzaamheid ervaart en behoefte heeft aan gezelschap,” vertelt Munnichs. „Deze ouderen worden persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers. Aan de stamtafel eten we met maximaal zes deelnemers en twee vrijwilligers. Kosten zijn er niet aan verbonden, maar een eventuele vrijwillige bijdrage geven mag. Door het structurele karakter van onze ontmoetingen kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan. Onze eerste bijeenkomst werd al direct een succes, de eerste telefoonnummers zijn al uitgewisseld.”

VRIJWILLIGERS EN SPONSOREN De activiteiten zullen verder worden uitgebreid. „Als meer mensen zich aanmelden, gaan we kijken of we een tweede stamtafel kunnen organiseren bij een ander restaurant. Maar ook andere activiteiten zijn mogelijk.” Munnichs benadrukt dat daarvoor wel vrijwilligers nodig zijn die zich hiervoor zo’n drie uur per maand willen inzetten. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij de ouderen halen, het etentje begeleiden en mee eten en daarna de ouderen weer thuisbrengen. Ook bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, kunnen een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door het sponsoren van een stamtafel of het organiseren van een evenement.

Meer weten of aanmelden als vrijwilliger of sponsor? Neem dan contact op met Rianne Munnichs via e-mail rianne.munnichs@metjehart.nl of telefoon 06 21554641. Meer informatie over stichting Met je hart is te vinden op www.metjehart.nl

advertentie
advertentie