Er wordt aandachtig gekeken en geluisterd
Er wordt aandachtig gekeken en geluisterd Ali van Vemde

Scholieren maken kennis met Dorestad

12 april 2022 om 10:01 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De leerlingen van groep 6/7 van De Horn mochten donderdag 7 april als eerste groep een proefles volgen bij Museum Dorestad. In het (tijdelijke) museum gingen de kinderen aan de slag met een breivork waarmee ze zelf een armbandje mochten maken. Maar ook moest het runenschrift worden ontcijferd en de techniek van het knopen worden geleerd. Het geplande vaartochtje met het Vikingschip kon vanwege de weersomstandigheden helaas niet doorgaan.

door Ali van Vemde

Met een schat aan informatie gingen de kinderen weer terug naar school. Ze leerden over het leven van de Noormannen en Vikingen door middel van (interactieve) spelletjes, maar mochten ook zelf ondervinden hoe het leven er in die tijd uitzag. Met het gele treintje van de BSO werden de leerlingen in groepjes naar de Vikinghal gebracht, waar werd verteld over de bouw van het Vikingschip. Het vaartochtje met het Vikingschip houden deze kinderen nog tegoed.

VRIJWILLIGERS Museum Dorestad en Vikingschip Dorestat hopen snel alle scholen uit Wijk bij Duurstede en daarbuiten te ontvangen voor deze bijzondere les. Om dit mogelijk te maken zijn er vrijwilligers nodig. Dat een groot publiek belangstelling heeft voor de geschiedenis van Nederland wordt wel duidelijk door het succes van het televisieprogramma Het verhaal van Nederland. Om het verhaal van de Noormannen en Dorestad aan de leerlingen van het basisonderwijs te vertellen, zijn vrijwilligers nodig. Zonder hen kan het programma maar beperkt worden uitgevoerd. Interesse om vrijwilliger te worden en kinderen te vertellen over vroeger en nu en het dagelijks leven van lang geleden, kijk dan op www.museumdorestad.nl Onder het kopje museumlessen staat het programma voor de leerlingen. Een mail sturen kan ook naar info@museumdorestad.nl

Uitleg over de tochten van de Noormannen
Het zelfgemaakte armbandje
advertentie
advertentie