Alex Cortenbach en Simone Benschop
Alex Cortenbach en Simone Benschop Stichting Binding

Herstart Taalhuis, vrijwilligers gezocht

12 april 2022 om 11:23 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De afgelopen twee jaar heeft het Taalhuis haar werkzaamheden op bescheiden schaal uitgevoerd ten gevolge van de coronacrisis. Op dit moment zijn de coördinatoren, Alex Cortenbach en Simone Benschop, druk aan de slag om alle werkzaamheden en activiteiten die binnen het TaalHuis uitgevoerd worden weer volledig op te starten.

De wereld is vol met taal. Teksten vind je overal om je heen. Je moet ook steeds meer digitaal regelen. Maar wat als je nu moeite hebt om het allemaal te begrijpen of als de taal moeilijk voor je is? Dan loop je, net als veel andere mensen, tegen dingen aan.

Ook binnen de Gemeente Wijk bij Duurstede zijn er inwoners die die vragen hebben over of hulp nodig hebben bij lezen, schrijven of rekenen. Dit kan voorkomen bij volwassenen, jongeren en kinderen, kortom bij iedereen. Het Taalhuis is er voor alle inwoners uit de Gemeente Wijk bij Duurstede met een Nederlandse of met een anderstalige achtergrond.

Het Taalhuis organiseert ondersteuning door vrijwilligers aan iedereen met een taalvraag in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek. Taal is een belangrijk middel om erbij te horen en mee te doen. Er zijn enthousiaste vrijwilligers die als taalcoaches deelnemers individueel begeleiden en voorlezen aan huis of op school. In de tweede helft van dit jaar wil men ook weer beginnen met een Taalcafé/Praathuis waarin in groepjes geoefend kan worden.

Het Taalhuis kan altijd taalvrijwilligers gebruiken. Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Houd je van taal en vind het je leuk om een met een taalvrager individueel of in een groep aan de slag te gaan? Dan ben jij mogelijk een nieuwe taalvrijwilliger!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Taalhuis van Stichting Binding: Telefoon: 0343-473030, E-mail: taalhuis@stichting-binding.nl

advertentie
advertentie