Familierestaurant De Jonge Graaf is getroffen door brand
Familierestaurant De Jonge Graaf is getroffen door brand De Jonge Graaf

De Jonge Graaf voorlopig nog gesloten

6 april 2022 om 08:47 Achtergrond

COTHEN Het is een trieste aanblik. Verzekeraars lopen, bijna een week na de brand die het familierestaurant trof, in het pand om de schade te bepalen. Patrick Terschegget van De Jonge Graaf  zou het liefst direct aan de slag gaan met opruimen, maar dat mag voorlopig nog niet. Zodra de verzekeraars van het restaurant en van de eigenaren van het pand er samen uit zijn, kan er pas actie worden ondernomen.

door Ali van Vemde

„Het was net na 11.00 uur op vrijdag 25 maart dat de brand uitbrak,” vertelt Terschegget. „Dat was behoorlijk schrikken. Gelukkig was het niet druk op dat tijdstip. We zijn snel naar buiten gegaan en hebben de hulpdiensten gebeld. In een mum van tijd stond het hele terrein vol met brandweerwagens.” Al snel was duidelijk dat de brand is ontstaan in de meterkast onder de bar. Terschegget: „Hoe dat kan is niet precies te achterhalen. Het kan al maanden aan het smeulen zijn geweest. Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen.”

Machteloos moet er nu worden gewacht op de verzekeraars, pas dan kan worden gestart met de opruimwerkzaamheden. „In het gunstigste geval moeten we de deuren zo’n twee maanden dicht houden, maar het kan ook een half jaar worden.” Zijn handen jeuken om te gaan opruimen. „In het hele pand is roet, dat moet worden schoongemaakt. Om door te kunnen gaan met het bedrijf moet het niet te lang duren. In juni 2019 zijn we gestart, van maart 2020 tot half mei moesten we sluiten vanwege Corona. In december 2020 moesten we dicht tot juni 2021. Volgend jaar zou het eerste jaar zijn dat we volledig zouden kunnen draaien. Een grote buffer hebben we dan ook niet.”

Blij is Terschegget met de hulp die hij kreeg. „Dan is het fijn dat je in een dorp woont. Van alle kanten werd hulp aangeboden, zoals opslagruimte voor de vriesspullen. Het is super dat iedereen zo meeleeft. Nu wil ik vooral aan de slag, Ik wil ondernemen, eventueel tijdelijk wat anders doen. Maar hoe gaat dat, hoe word je gekort? Nu zit je echt een rollercoaster, we worden geleefd. En natuurlijk moeten alle reserveringen worden afgebeld. Heel vervelend als je je gereserveerde feestje niet kan vieren. Maar we blijven positief en hopen dat we snel aan de slag kunnen..”

Voorlopig blijft het restaurant gesloten
advertentie
advertentie