Een verdiende Penning van Verdienste voor Coen Lamgkemper
Een verdiende Penning van Verdienste voor Coen Lamgkemper Ali van Vemde

Penning van Verdienste voor Coen Langkemper

2 april 2022 om 16:45 Maatschappelijk

COTHEN  In de kantine van sporthal De Rijnsloot nam Coen Langkemper uit Elst zaterdag 2 april afscheid als bestuurslid van Stichting Sportvoorzieningen Cothen (SSC). Als speciale verrassing ontving hij uit handen van burgemeester Iris Meerts de Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede. Langkemper komt in aanmerking voor deze onderscheiding omdat hij zich op bijzondere wijze, gedurende langere tijd, verdienstelijk heeft gemaakt voor de Wijkse gemeenschap, met name Cothen. Langkemper was zichtbaar blij met deze blijk van erkenning voor al zijn werk voor de Cothense gemeenschap.

Coen Langkemper is al 40 jaar betrokken bij het Cothense sportgebeuren, in verschillende functies van sportdocent tot bestuurslid van de SSC. Daarnaast is hij al meer dan 35 jaar actief voor HV Fortissimo in Cothen. Eerst was hij vele jaren vrijwillige trainer van de herenafdeling. Door zijn inzet en betrokkenheid werd deze afdeling uitgebouwd tot vijf herenseniorenteams. Ook is Langkemper circa 20 jaren bestuurslid van de SSC. Vanaf het begin bekleedt hij de functie van secretaris. Als ambtenaar Sportzaken van de Gemeente Driebergen-Rijsenburg was hij in 1984 verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van Sportcentrum Hoenderdaal in Driebergen. Naast zijn activiteiten voor eerst HV Fortissimo en daarna de Stichting Sportvoorzieningen Cothen was Langkemper lange tijd vrijwillig trainer van de Volleybalvereniging in Cothen. Tenslotte heeft hij namens de SSC het Superteamtoernooi gedurende een periode van 30 jaar, van 1987 tot 2017, volledig georganiseerd en begeleid.

Vanwege gezondheidsproblemen legt Langkemper zijn bestuursfunctie bij de SSC neer. Zijn afscheid als bestuurslid van SSC was in aanwezigheid van de besturen van de Stichting Sportvoorzieningen Cothen, HV Fortissimo en Volleybalvereniging Cothen.

Coen Langkemper is er zichtbaar blij mee
Burgemeester Iris Meerts overhandigt de Penning van Verdienste aan Coen Langkemper
advertentie
advertentie