Stand by Duurstede zoekt vrijwilligers
Stand by Duurstede zoekt vrijwilligers Stand by Duurstede

Stand by Duurstede ontzorgt de Mantelzorger en zoekt met spoed gemotiveerde vrijwilligers

26 maart 2022 om 11:52 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Vijf jaar gelden startte Hans van Osenbruggen Stand by Duurstede op. Inmiddels heeft Van Osenbruggen een mooie club vrijwilligers, die zich keihard inzet. „Maar we kunnen nog meer mensen gebruiken! Met de huidige club loopt Stand by Duurstede tegen de limiet aan. Er is momenteel zelfs een wachtlijstje voor mantelzorgers die gebruik willen maken van de diensten van Stand by Duurstede. Het concept is simpel: het is een soort oppasservice voor mantelzorgers. Zodat deze er even tussenuit kan en er toch iemand is voor de persoon die hulp nodig heeft.”

Voor vrijwilligers is het belangrijk om te weten, dat Stand by Duurstede geen zorgverleners is! „We voeren geen zorg-en huishoudelijke taken uit, maar zijn er om de zorgvrager gezelschap te houden en kunnen een activiteit doen die aansluit op hun wensen. Zoals een spelletje, voorlezen of samen een wandeling te maken.”

Het vrijwilligerswerk van Stand by Duurstede is volgens van Osenbruggen verschrikkelijk mooi om te doen. „Mantelzorgers zorgen met alles wat ze hebben voor hun naaste, en soms is het alleen laten van de zorgvrager geen optie! Voor de mantelzorger is het belangrijk, dat hij of zij er ook eens één of twee keer in de week uit kan. Soms voor een boodschapje, maar ook om naar een eigen hobby te kunnen blijven gaan. Het is fantastisch om de mantelzorgers een paar uurtjes in de week ondersteuning en ontlasting te kunnen bieden,” zo legt de coördinator van Stand by Duurstede uit.

Dus heeft u een dagdeel in de week tijd om mantelzorgers te ondersteunen? Meldt u aan, mantelzorgers uit onze gemeente zullen het erg waarderen! Wie interesse heeft om het team van Stand by te komen versterken, kan contact opnemen met Hans van Osenbruggen of met mede coördinator Cora Leijtens

Hans is bereikbaar via 06 – 44943655 en Cora via 06 27283710 of kijk op de website : www.standbyduurstede.nl en vul het contactformulier in.

advertentie
advertentie