De flessen water staan klaar om ingeladen te worden
De flessen water staan klaar om ingeladen te worden Rotary Wijk bij Duurstede

Rotary Club steunt Oekraine

22 maart 2022 om 10:35 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Een vrachtwagen van Fito Products, vol met goederen voor Oekraïne, vertrok vorige week vanaf bedrijventerrein Broekweg. Van verschillende kanten werden spullen ingezameld, zo ook van Rotary Wijk. Water, appels en vruchtensap gingen mee. Vanuit de hele Wijkse bevolking werd werd actie ondernomen en konden levensmiddelen, medicijnen en kleding mee. Een mooi initiatief, dat laat zien hoe betrokken de Wijkse inwoners zijn.

door Ali van Vemde

„Twee weken geleden zijn we bij elkaar gekomen,” vertelt Michel Hodes, voorzitter van de Rotary. „Als maatschappelijke club vinden we het noodzakelijk om iets te kunnen doen. Zo konden we al direct actie ondernemen door voedingsmiddelen en twee pallets water mee te sturen. De flessen water zijn gesponsord door Jumbo, Rotarian Toon Vernooij regelde de appels en ons eigen fundraising project verzorgde appel- en perensap.” Ook was de Rotaryclub aanwezig bij de avond die vorige week maandag werd georganiseerd om te kijken wat de Wijkse bevolking wil en kan doen. Hodes: „Hier is afgesproken dat wij erop inspelen als er vanuit de gemeente vragen komen voor hulp en levensbehoeften. Er waren deze avond veel ideeën. Het is mooi om te zien dat de Wijkse inwoners verantwoordelijkheid nemen.”

Op de website van Rotary Wijk bij Duurstede is een fundraising actie gestart. Via het Wijks Rotary Forum kan worden aangegeven waarmee geholpen kan worden.

Rotary Club Wijk bij Duurstede
advertentie
advertentie