Afbeelding
Stichting Culturele Regio

De inschrijving voor de Hans Nijhof Kunstprijs 2022 is geopend

5 maart 2022 om 09:30 Kunst & cultuur

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf heden is het voor kunstenaars uit de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wijk bij Duurstede weer mogelijk een kunstwerk in te schrijven voor de Hans Nijhof Kunstprijs.

De Stichting. Culturele Regio koopt een kunstwerk van maximaal € 5.000, - aan en zal deze bijtoerbeurt schenken aan één van deze gemeenten.

In 2021 is een beeld van de kunstenaar Eric Goedegekozen en geschonken aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het beeld is geplaatst in debloementuin van Kasteel Amerongen waar het door veel bezoekers kan en wordt bewonderd.

Het kunstwerk dat in 2022 gekozen wordt als winnaar zal door de stichting Culturele Regio aangekocht en geschonken worden aan de gemeente Rhenen. In 2023 zal het gekozen kunstwerk aan kunstwerk naar de gemeente Wijk bij Duurstede.

De prijs is vernoemd naar de helaas veel te vroeg overleden Hans Nijhof, wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij was een echte kunstliefhebber en promotor voor deze regio.

Deze Hans Nijhof Kunstprijs is een stimulatie prijs voor kunstenaars om vooral te blijven produceren, verbindingen te verstevigen en zodoende meer kunst in het openbaar te realiseren.

De kunstcommissie zal uit de inschrijvingen een aantal werken selecteren volgens vastgelegde criteria en één daarvan zal worden aangekocht. De kunstcommissie bestaat uit de cultuurcoaches van de drie gemeenten aangevuld met 3 lokale kunstenaars, 2 afgevaardigden van de St. Culturele Regio en een afgevaardigde van de kunstkrant Arte-e-Cultura.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden met een kunstwerk via de website van St. Culturele Regio: www.cultureleregio.nl. Op de pagina van Hans Nijhof kunstprijs staat het aanmeldingsformulier. Iedereen kan inschrijven tot en met 30 april 2022. 

De bekendmaking zal plaatsvinden in het Stadsmuseum Rhenen op zaterdag 2 juli 2022. Voor vragen over deze prijs kan men mailen naar info@cultureleregio.nl.

advertentie
advertentie