DHL heeft aandacht voor de persoon. Hierom investeren zij in opleiding en ontwikkeling en goede primaire en secundaire voorwaarden.
DHL heeft aandacht voor de persoon. Hierom investeren zij in opleiding en ontwikkeling en goede primaire en secundaire voorwaarden. Eigen foto

DHL Freight blijft in beweging en heeft diverse vacatures

2 maart 2022 om 14:55 Zakelijk

HOUTEN Bij DHL denk je al snel aan de pakketdiensten in de wijk. Dat is maar een onderdeel van de Deutsche Post DHL Group. Bij ’s werelds grootste logistieke bedrijf werken zo’n 500.000 mensen wereldwijd in 220 landen. De DHL-familie biedt een breed portfolio van logistieke diensten aan, die variëren van nationale en internationale pakketlevering via internationaal weg-, lucht- en zeevervoer tot end-to-end supply chain-management. In januari heeft DHL Freight, gespecialiseerd in B2B wegtransport voor pallets, groupage, gedeeltelijke of volledige vrachtwagenladingen, een nieuwe terminal geopend in Houten.

Het hoofdkantoor van DHL Freight Nederland is gevestigd in Eindhoven. Voor een betere doorstroming naar een aantal delen in Europa is ervoor gekozen een extra vestiging te openen in Houten. De locatie van DHL Freight in Houten verwerkt ‘general cargo’. Het voormalig Heineken pand aan de Rondeel is omgetoverd  tot moderne DHL terminal. Claudia Jacobs is als interim Terminal Manager samen met haar team verantwoordelijk voor het op poten zetten van deze vestiging en het aantrekken van de juiste medewerkers. ,,We zitten middenin de opstartfase”, vertelt Claudia enthousiast. ,,Dat betekent dat je als medewerker kunt starten in een nieuw enthousiast team en vanaf dag 1 mee kunt groeien in het succes van deze terminal. Het houdt ook in dat we samen de schouders eronder moeten zetten als dat nodig is.”

VACATURES DHL Freight heeft nog diverse vacatures open staan, zoals (assistent) transportplanners en logistiek medewerkers. De fysieke belasting is niet zoals bij DHL Parcel met de pakketten. In het pallettransport wordt gebruik gemaakt van heftrucks en crossdocking. Dat is een techniek waarbij binnenkomende goederen meteen worden ingeladen bij de uitgaande goederen, zodat ze niet eerst opgeslagen hoeven te worden. DHL Freight verwerkt alleen ‘general cargo’.  Dat zijn houdbare goederen. Geen medicijnen, bloemen of voedsel wat bederft. Meerdere zendingen worden samengevoegd tot één lading en door heel Europa getransporteerd. 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING In de 24-uur operatie wordt gewerkt met meerdere ploegen vanaf 5.30 uur. Zaterdagmiddag en zondag zijn standaard vrij. DHL kent als wereldwijde speler uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. In de CAO a la carte kun je arbeidsvoorwaarden kiezen die bij jouw situatie passen, zoals extra vakantiedagen. Claudia: ,,Persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor de balans tussen werk en privé vinden wij erg belangrijk. Dat hoort bij de normen en waarden die we hebben als bedrijf in hoe we met elkaar omgaan.”

Duurzaamheid is belangrijk voor DHL. Voor nu en in de toekomst. Dat heeft niet alleen betrekking op duurzamere oplossingen voor de bedrijfsvoering en het transport. Het betekent ook het aangaan van duurzame arbeidsrelaties. 

Benieuwd hoe het is om bij DHL Freight te werken? Check dan eens werkenbijdhl.nl/dhl-freight

advertentie
advertentie