Willem Baaij van SVL SVL

SVL - Roda Boys, 2e nacompetitiewedstrijd op zaterdag 9 juni

11 juni 2018 om 15:16 lokaal

LANGBROEK Op voorhand moest Roda Boys wat hoger ingeschat worden dan Brederodes van vorige week. De Boys waren namelijk 2e geëindigd in hun afdeling, en Brederodes in diezelfde competitie 8e. SVL begon bijna compleet. Alleen Wouter van Hoof ontbrak.

Er werd vanaf het begin behoorlijk gevoetbald en in de 4e minuut was het al bijna raak toen Willem Baaij de voorzet van Mitchel de Vaal over kopte. Even later liet Willem Baaij zo'n van hem bekend hard schot los op de goal, maar de keeper greep in. Ook Roda Boys was aardig op dreef en beide elftallen kregen in die eerste minuten de één na de andere corner. Uit zo'n hoekschop die genomen was door Willem Baaij kopte Rob van Eem in de 16e minuut raak: 1-0. In de volgende minuut was het op een haar na 1-1 doordat Roda, ook uit een corner, de bal via de lat over kopte.

Het was zeer warm en van de drinkpauze werd gretig gebruik gemaakt.

Willem Baaij die deze middag wel heel goed op dreef was, liet in de 24e minuut een geweldige voorzet van zijn linker voet vertrekken. Helaas kon Selçuk Albayrak die voorzet niet verzilveren. Halverwege de eerste helft leek Roda wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar van een goedlopende aanval kwam het niet. SVL kwam nog wel een paar keer goed door, maar er stond een prima keeper onder de lat bij de Aalsters. Jammer dat de scheids de handsbal van een Roda-speler in de 40e minuut over het hoofd zag, dit had een strafschop moeten zijn. De zeshonderdvijftigtot zevenhonderd toeschouwers hebben het waarschijnlijk wel gezien.

Na de rust, in de 52e minuut, kwam Roda via een strafschop langszij: 1-1. Zij wel dus…

Het werd weer spannend. In de 56e minuut mocht SVL een vrije trap nemen, helaas wist Baaij deze keer niet te profiteren. Ook Alex van Eem was er dichtbij, maar naast. Mitchel de Vaal probeerde het in de 72e minuut met een afstandsschot. Geel was er voor Rik van Leeuwen omdat hij het niet eens was met een scheidsrechterlijke beslissing. Dat zat Rik kennelijk niet lekker en om dat foutje goed te maken ondernam hij in de 83e minuut een actie naar voren om daarna Willem Baaij te bedienen die op een wel heel wonderbaarlijke manier de bal in het doel wist te werken. Het was zeker geen goal uit een boekje want zo één staat er nog niet in. Een kunstbal, fantastisch!

In de 85e minuut mochten Mitchel de Vaal en Rob van Eem naar de kant en voor hen kwamen Kevin van Leeuwen en Danny Kuijer. En vier minuten later kwam Martijn Verkerk Selçuk Albayrak aflossen.

Danny Kuijer wilde per se in die laatste minuten van de wedstrijd nog wat laten zien. Dat deed hij door de bal van achteren, helemaal solerend naar voren te brengen en ook nog een perfecte pass af te leveren aan Alex van Eem die de eindstand op 3-1 bracht. Want de scheids floot een paar seconden na de nieuwe aftrap af.

SVL gaat verder en dat zal volgende week in de finale van deze serie uit tegen Woudenberg zijn.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Roben Schenk – Walter Cremers – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Danny Kuijer) – Rob van Eem ( Kevin van Leeuwen) – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Willem Baaij.