v.l.n.r. Wilco van Noord en Thom van Hemert(NK) Enzo van Wijnbergen En Nolan Meinders(NK). Mees Kooring, Julian Smith, Tycho van den Anker en Emiel Nortier(NK). Rinne Koken en Levi van Wijnbergen(NK).
v.l.n.r. Wilco van Noord en Thom van Hemert(NK) Enzo van Wijnbergen En Nolan Meinders(NK). Mees Kooring, Julian Smith, Tycho van den Anker en Emiel Nortier(NK). Rinne Koken en Levi van Wijnbergen(NK). Michiel Jansen

Levitas trots op Nederlands kampioenen!

11 juni 2018 om 10:39 Sport/sport Deel je nieuws

HOOFDDORP/ LEEK /WIJK BIJ DUURSTEDE – De afgelopen twee weekenden stonden in teken van de bondskampioenschappen meerkamp én toestellen in diverse divisies en categorieën. In Leek werden Levi van Wijnbergen en Emiel Nortier Nederlands Kampioen turnen in de meerkamp. In Hoofddorp Werden Thom van Hemert (op rek) en Nolan Meinders (op vloer) Nederlands Kampioen!

Voor Thom van Hemert stond het weekend in Hoofddorp al een jaar rood omcirkeld in zijn agenda. Na een gouden kwalificatie race waren de verwachtingen hoog. Thom had zijn zinnen gezet op de titel in de meerkamp maar pakte uiteindelijk de zilveren medaille. Na deze teleurstelling kon Thom de volgende dag tijdens de toestelfinale alsnog een grote grijns opzetten. Op voltige en brug pakte hij brons. Zijn brugoefening was goed voor zilver maar zijn rekoefening was de echte revanche: daar pakte van Hemert de nationale titel. Met een voortreffelijke dubbelsalto sloot Thom zijn weekend af met vijf medailles: tweemaal brons en zilver en één gouden plak.

Nolan Meinders had zich geplaatst voor de toestelfinale en mocht in actie komen op het onderdeel vloer. Nolan genoten zichtbaar toen hij zijn beste oefening ooit mocht laten zien tijdens deze gigantische finale. Nolan liet aan de jury zien hoe je de perfecte vloeroefening turnt. Pas nadat Nolan op de borden zag dat hij de grens van 19 punten doorbrak, realiseerde hij zich dat hij Nederlands Kampioen was. Er verscheen een lach die de rest van de dag niet meer van zijn gezicht is verdwenen.

Levi van Wijnbergen is een turner die vooral uitblinkt in kracht- en zwaaionderdelen. De opmars van Levi ging na sprong pas echt van start. Op brug zette hij de beste score neer. Met als laatste toestel ringen, leek hij het goud al in handen. Toch maakte hij het nog spannend door een grote fout aan de ringen. Toen bleek dat niemand meer over het meerkamptotaal van de jonge turner heen ging, kon het feest losbarsten: Levi van Wijnbergen was Nederlands Kampioen!

Emiel Nortier turnde een geweldige meerkamp. Emiel was in deze categorie ruimschoots de allerbeste. Vanaf het allereerste toestel was hij scherp, gefocust en tussendoor ontspannen, de ideale mix voor een top prestatie. Met de beste scores op ringen, sprong én brug en ruim anderhalve punt voorsprong op de nummer 2 was er geen twijfel, Emiel was dit NK de allerbeste en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Levitas wil alle heren van harte feliciteren met deze mooie prestaties!

advertentie
advertentie