De rotonde De Geer
De rotonde De Geer Ali van Vemde

Rotonde De Geer verkeersveiliger met BikeScout

15 februari 2022 om 12:25 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag jl. is de BikeScout *) op de fietsoversteek bij Rotonde De Geer in gebruik genomen. Dit systeem zorgt er voor dat de rotonde verkeersveiliger is.

Rotonde De Geer is een druk verkeerspunt in Wijk bij Duurstede. Er rijdt hier veel (zwaar) verkeer en ’s ochtends en ’s avonds staan er lange files. Daarnaast rijden er op dit punt ook veel scholieren op de fiets. De fietsoversteek wordt door fietsers ervaren als onveilig. De raad heeft afgelopen najaar ingestemd met korte termijn maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de rotonde. Voor het vervolgonderzoek naar verbeteringen op de lange termijn was destijds geen raadsmeerderheid.

,,Wij wilden sowieso de verkeersveiligheid voor fietsers snel verbeteren,” geeft wethouder verkeer, Hans Buijtelaar aan. ,,Na het besluit voor de korte termijn maatregelen, hebben we afgelopen november het fietspad vanaf de Geerweg iets verlegd en een snelheidsremmend verkeersplateau aangelegd. Ook de voorbereidingen voor de Bikescout waren reeds getroffen. Het was daarna even wachten op Stedin voor de stroomaansluiting. Sinds vrijdag werkt Bikescout ook. Al met al belangrijke verbeteringen die de rotonde verkeersveiliger maken.”

*) Als een fietser dichter bij de rotonde komt, gaan LED-lampjes in het wegdek knipperen. Deze waarschuwen de andere weggebruikers.

Zodra fietsers aan komen rijden gaan de lichtjes aan om de automobilist te waarschuwen
advertentie
advertentie